• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Pește umplut cu nuci și prune uscate

Dec 03, 2008 costachel Rețete, Rețete cu pește 1


Dacă tot sunt atâtea dezlegări la pește în postul asta, m-am gândit că n-ar strica să facem astăzi o halta dedicată, nu? Așa că am ales o rețetă ceva mai neobișnuită, cu o savoare cu totul aparte, care-i va face să se bucure și pe cei mai pretențioși. Tot secretul e să alegeți un pește slab, cu carnea albă (șalău, biban sau știucă, de pilda), pentru că are ea grija umplutura să producă grăsimea (vegetală!) necesară pentru ca mâncarea să alunece pe gât în cel mai plăcut mod posibil. Puteți folosi la năstrușnicia asta și un ulei obișnuit, dar ma simt dator să vă anunț ca, dacă veți utiliza ulei extravirgin de măsline, va fi perfect (și oricum uleiul asta e și extraordinar de sănătos). La muncă, așadar, căci nu veți regreta!

Pentru 4 persoane aveți nevoie de

2 pești (cam 500 g să aibă fiecare),
2 căței mari de usturoi,
6 linguri de ulei extravirgin de măsline,
1 rămurică de cimbru,
60 g prune uscate,
60 g miez de nucă,
3 linguri de zeama de lămâie,
sare și piper (dacă găsiți de Cayenne, bine, dacă nu, nu).

Începeți prin a înmuia prunele în apa călduță. Când sunt gata, scurgeți-le și tocați-le mărunt.

Cât le așteptați, ca să nu vă plictisiți, tocați miezul de nucă, din cuțit, zdrobiți usturoiul, curățați peștii, sărați-i, piperați-i și puneți-i pe câte o bucata de folie de aluminiu puse în două (sau, mult mai bine, în pergament).

Amestecați într-un castron miezul de nucă (din care ați pus deoparte o linguriță), un praf de sare, jumătate din usturoi, cimbrul și prunele. Adăugați 2 linguri de ulei, zeama de lămâie și un vârf de cuțit de piper (sau mai mult, dacă folosiți din cel normal).

Umpleți peștii, ungeți-i cu ulei, pe ambele fețe, și presărați-i cu nucile și usturoiul ramase. Închideți bine pachetele și băgați-le în cuptor, la foc potrivit, unde trebuie să stea cam 1/2 oră. Fiind făcut cu ulei, merge și rece, da’ parcă-i mai bun cald (aici însă dumneavoastră hotărați!)

În ceea ce privește vinul, eu aș fi de părere că musai trebuie unul alb, proaspăt și vioi, dar destul de hotărât, să se poată lupta cu prunele și nucile. Poate o Fetească Regală de la Gramma?

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Prune uscate umplutePrune uscate umplute cu cremă de pește Prăjitură cu prune uscate Default ThumbnailCurcan umplut cu nuci Lasagna verde cu pește și nuci

  • cuptor, nuci, peste, prune uscate, salau, stiuca

One thought on “Pește umplut cu nuci și prune uscate”

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved