• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Chifteluțe picante cu sos de ardei gras

Nov 05, 2008 costachel Rețete, Rețete cu carne de miel, Rețete de tocături 1


Spectacol total cu rețeta asta de chifteluțe! Cu așa niște mâncăruri ar trebui noi, românii, să descoperim mieii și să-i mâncăm pre ei, nu numai de Paști. Că-i păcat să ni-i halească turcii chiar pe toți! Dar, dacă nu vreți (sau nu găsiți) carne de miel, liberi sunteți să folosiți orice fel de carne tocată, fie ea de vită, porc, pasăre sau, și mai bine, amestecată. Doar slabă să fie.

Ingredientele pentru 4 persoane sunt:

350 g pulpă de miel tocată,
1 fileu de hamsie în ulei (facultativ, și numai dacă-i vorba despre miel),
ardei iute roșu, după gust,
1 tulpină de țelină verde (sau 1/4 de rădăcină),
1 ou,
1 legătură mică de arpagic verde (sau 4-5 cozi de ceapă verde),
pesmet,
ulei (mai ales dacă puneți și hamsia, cel de măsline ar fi mai indicat),
sare.

Cât despre sos, vă trebuie doar

1 ardei gras roșu,
1 ardei gras galben,
4 linguri de iaurt,
sare și piper.

Puneți într-un castron carnea, țelina curățată și tocată, arpagicul verde tăiat foarte fin, ardeiul iute tocat mărunt și hamsia, scursă bine de ulei și mărunțită zdravăn. Amestecați foarte bine, legați tocătura cu oul, sărați și amestecați din nou.

Formați chifteluțe mici, tăvăliți-le prin pesmet și prăjiți-le în ulei. Scoateți-le, pe măsură ce sunt gata, eventual lăsați-le să se scurgă pe o hârtie absorbantă.

Coaceți ardeii, curățați-i bine și mixați-i separat. Adăugați la fiecare câte 2 linguri de iaurt. Încălziți cele două sosuri, tot separat, la foc moale. Puneți sos galben pe fiecare farfurie, în mijloc turnați sos roșu, peste care așezați chifteluțele. Presărați cu puțină tocătura de arpagic verde (dacă folosiți cozi de ceapă, mărunțiți-le mai cu furie).

Serviți mâncarea caldă, cu un rozé sec de Drăgășani.

S-ar putea să vă intereseze și:

Crochete de somon cu crema de ardei grasCrochete de somon cu cremă de ardei gras Urda cu ardei grasUrdă cu ardei gras Fileuri de calcan in crusta de ardei gras Chiftelute spaniole albondigasChifteluțe spaniole (albondigas)

  • ardei copti, chiftele, iaurt, miel, sos, tigaie, tocatura

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved