Aceste chifle umplute cu brânză, recomandate de ovidiucro, mi-au adus aminte de cele ale lui Păstorel (da, vă ofer și rețeta cu pricina cât de curând). Simple și tare bune, se potrivesc cam cu orice fel de resturi de brânză v-au mai rămas prin frigider, plus că orice debutant(ă) în arta culinară le va reuși din prima. Așa că n-are rost să vă spun în introducere prea multe, mai bine să-i dau cuvântul lui Ovidiu.
Ingrediente:
6 chifle, 100 g unt, 150 g brânză, 1 ou, 1/2 pahar smântână, 1 pahar lapte, 1 linguriță mărar tocat, sare, piper. Mod de preparare:
Se taie chiflele în jumătate și se înmoaie în lapte. Se amestecă brânza cu oul, sarea, piperul și
mărarul. Peste fiecare jumătate de chiflă se întinde pasta de brânză și se acoperă cu cealaltă
jumătate. Untul se împarte în 12 bucățele. Se așează câte o bucățică pe tavă, peste care se pune
câte o chiflă umplută. Deasupra se mai pune câte un cubuleț de unt și câte o linguriță de smântână.
Se dau la cuptor.
Se servesc fierbinți.
Culmea e că Păstorel, în articolul în care vorbea despre chifle umplute, se pregătea să bea bere la ele (dar venea după o nuntă prelungită, așa că…) Însă noi putem să bem un pahar de vin alb, sec, rece și vioi. De pildă o Crâmpoșie de Drăgășani.
Update: chiflele umplute ale lui Păstorel (cu brânză și cu șuncă), bașca un bonus, și-au găsit locul aici.