• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Chifle umplute cu brânză

May 05, 2011 costachel Rețete, Rețete de aperitive, Rețete de la cititori 0


Aceste chifle umplute cu brânză, recomandate de ovidiucro, mi-au adus aminte de cele ale lui Păstorel (da, vă ofer și rețeta cu pricina cât de curând). Simple și tare bune, se potrivesc cam cu orice fel de resturi de brânză v-au mai rămas prin frigider, plus că orice debutant(ă) în arta culinară le va reuși din prima. Așa că n-are rost să vă spun în introducere prea multe, mai bine să-i dau cuvântul lui Ovidiu.

Ingrediente:
6 chifle, 100 g unt, 150 g brânză, 1 ou, 1/2 pahar smântână, 1 pahar lapte, 1 linguriță mărar tocat, sare, piper.
Mod de preparare:
Se taie chiflele în jumătate și se înmoaie în lapte. Se amestecă brânza cu oul, sarea, piperul și
mărarul. Peste fiecare jumătate de chiflă se întinde pasta de brânză și se acoperă cu cealaltă
jumătate. Untul se împarte în 12 bucățele. Se așează câte o bucățică pe tavă, peste care se pune
câte o chiflă umplută. Deasupra se mai pune câte un cubuleț de unt și câte o linguriță de smântână.
Se dau la cuptor.
Se servesc fierbinți.

Culmea e că Păstorel, în articolul în care vorbea despre chifle umplute, se pregătea să bea bere la ele (dar venea după o nuntă prelungită, așa că…) Însă noi putem să bem un pahar de vin alb, sec, rece și vioi. De pildă o Crâmpoșie de Drăgășani.

Update: chiflele umplute ale lui Păstorel (cu brânză și cu șuncă), bașca un bonus, și-au găsit locul aici.

S-ar putea să vă intereseze și:

Chifle umpluteDouă chifle umplute de la Păstorel și una din partea casei Pere umplute cu cremă de bânzăPere umplute cu cremă de brânză Crochete pané de cartofi umplute cu brânză Taci și înghite! Adică mămăligă la cuptor cu brânză și ouă

  • aperitiv, branza, cald, chifle, cuptor, ovidiucro

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved