• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Budincuțe de brocoli

Sep 20, 2008 costachel Mâncaruri cu brocoli, Rețete, Rețete cu legume, Rețete de aperitive, Rețete ovo-lacto-vegetariene 1


Dintre legumele post-revoluționare (ca să le zic așa), brocoli-ul are, probabil, ascensiunea cea mai hotărâtă, ajutat probabil și de naveta Italia-România, dar și de prezența lui frecventă prin mai toate „desenele” la care se uită copii cu nesaț (și, probabil, le zic apoi mămicilor că vor și ei). Ceea ce e un lucru cât se poate de bun, fiindcă-i vorba despre o legumă gustoasă, care merită să fie prezentă mai des prin meniurile noastre.

Așa că, dacă mă-ntrebați pe mine, nu strică niciodată o rețetă-n plus de brocoli. Iar pentru cea de mai la vale înarmați-vă, distinsa doamnă, cu

400 g de brocoli,
3 linguri de smântână,
2 ouă mici,
1 lingură de arpagic verde tocat (sau ceapă verde tocata),
1 vârf de cuțit de nucșoară,
sare și piper.

Ungeți cu unt 4 forme mici de budincă, puneți pe fundul lor câte un disc de hârtie pergament, uns și el cu unt.

Fierbeți brocoli-ul în aburi (8-10 minute), dați 350 g prin mașina de tocat (restul e pentru decor), amestecați-l cu smântâna, ouăle și ceapa tocată, mai treceți totul o data prin mașina (dacă aveți robot de bucătărie e și mai simplu), sărați și piperați.

Umpleți, cu ajutorul unei linguri, formele pregătite, nivelați bine, puneți-le într-un vas care merge la cuptor, turnați apă până la jumătatea formelor, bagați totul în cuptor (încălzit dinainte!), foc mijlociu și, după 25 de minute, sunt gata de răsturnat pe farfurii (încălzite și ele).

Serviți imediat, dar numai după ce ați eliminat discurile de pergament și ați decorat cu buchețelele rămase de brocoli.

Turnați, dacă vreți, și puțin sos deasupra, de care vă place. Eu, unul, aș opta pentru un sos olandez, însă firește că nu oblig pe nimeni.

În fine, sosul nu-i obligatoriu, dar parca un pahar de Fetească Regală, rece, da. Și dacă v-a plăcut brocoli-ul preparat în acest fel, al doilea pahar vă rog să-l beți pentru mine.

S-ar putea să vă intereseze și:

Paste cu brocoli și smântânăPaste cu brocoli și smântână Paste cu brocoli și rodiiPaste cu brocoli și rodii Pui cu ciuperci și brocoliPui cu ciuperci și brocoli, gratinat la cuptor Paste cu brocoli și sos de roșiiPaste cu brocoli și sos de roșii

  • bain-marie, brocoli, budinca, ceapa, cuptor, oua, smantana

One thought on “Budincuțe de brocoli”

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved