• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

5 vinuri de la Nachbill au venit să-i cucerească pe ieșeni

Nov 07, 2012 costachel Băuturi, Vinuri 0


Degustare Nachbil

La sfârșitul săptămânii trecute, magazinul GoodPoint a organizat pentru publicul ieșean o degustare care a cuprins 5 vinuri produse de Nachbill, plus, surpriză!, o excelentă țuică de Zetea (dacă o găsiți, să știți că merită).

Prezentarea a fost făcută de somelierul Răzvan Demian, care ne-a prezentat pe larg filosofia „rustică” a cramei: totul tradițional, fără drojdii selecționate sau „parchet” și așa mai departe (de-a ajuns dl. Gheorghe Crăciunescu să mărturisească public, spre amuzamentul oenologilor care erau de față, că i s-au zdruncinat credințele adunate în 40 de ani de experiență!). Iar pe etichetele vinurilor e scris, cu mândrie, „vin natural din România”.

Și, pentru cei care nu știu, Crama Nachbill se află în Beltiug (județul Satu Mare), iar vinurile sunt realizate de proprietarul Johann Brutler, ajutat de fiul său, Edgar Brutler.

Vinuri Nachbil

Riesling de Rhin 2010

Miros delicat, citric, un pic mineral, cu o (foarte) vagă urmă petrolieră tipică. Gustul vine bine în continuare și e susținut de o aciditate zdravănă. Un post-gust lung și bun completează bine un vin foarte nimerit pentru niște aperitive mai zdravene.

Chardonnay Barrique 2011

Ambele sticle încercate prezentau un vag defect de dop, așa că nu m-aș hazarda în comentarii prea amănunțite referitoare la acest vin. Altceva decât că pare a fi destul de bun altminteri, dar că îi lipsește complet tipicitatea de Chardonnay, n-aș ști ce să mai zic. Însă, repet, nu pot băga mâna în foc, în nicio direcție.

Trio Roșu 2010

Realizat din Burgund, Merlot și Cabernet, acest interesant cupaj roșu vine mai întâi cu trei nasuri succesive, trecând printr-o largă gamă aromatică, de la vișine până la piele. Când se încălzește un pic, devine și mai frumos parfumat (dar, din păcate, și alcoolul profită ca să iasă un pic din corp). Care corp este cam subțire, iar postgustul e scurt, dar bun. Per total însă, un vin deloc rău pentru nivelul său de preț (30-35 lei).

Cuvée Selection, 2008

Un vin nefiltrat care trădează prin culoare faptul că a intrat deja pe panta descendentă. Dacă ar fi să-mi dau cu părerea, cred că a fost chiar bun; în momentul de față însă e dominat de lemn plus fum în nas și de tanini în gust.

Pinot Noir, 2008

Tot nefiltrat, prezintă și el o bordură maronie, însă mirosul e frumos și tipic, chit că peste el se cam așează ceva lemn și niște piele. Tanini tot sunt prea mulți pentru gustul meu (nefiltrat, nefiltrat, dar orișicât!) și îi răpesc din „pisiceală”, dar oricum se vede că, la viața lui, a fost un vin reușit. Însă trebuie să vă grăbiți dacă vreți să-l vedeți cum e!

Degustare Nachbil

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

De la Fințești, șase vinuri Lacerta și încă vreo cinci tentative Vinuri de PurcariPatru vinuri de Purcari au descălecat la Bolțile Domnești 6 vinuri liniștite și 3 Crément-uri alsaciene 7 vinuri românești și 5 străine. Numitor comun: Cramele Halewood

  • Chardonnay, cupaj, Good Point, Nachbill, Pinot Noir, Razvan Demian, Riesling de Rhin

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală
  • kmy on Plăcintă dobrogeană
  • Sandwich-uri cu sos bolognese si parmezan – Pruncu on Tartine calde cu carne la cuptor
  • Ion on Afumături – tehnici de preparare
  • Doina on Plăcintă dobrogeană

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved