• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Tartă cu ananas și cremă de migdale

Sep 02, 2008 costachel Rețete, Rețete de dulciuri 0


Americanii cică mănâncă tarta asta de Valentine’s Day, chestia aia siropoasă, cu multe inimioare și vânzări la greu, că totu-i marketing, nimic altceva (însă asta e o cu totul altă discuție). Esențial este însă că avem de-a face dulce foarte bun, ieftin și care se face ușor, o alegere excelentă atât pentru un meniu duminical în familie, cât și pentru mese simandicoase, cu musafiri cusurgii. Cam ăsta fiind enunțul pentru ceea ce urmează mai la vale, repede vine demonstrația

Pentru 6 persoane, trebuie mai întâi un aluat fraged, adică

250 g făină,
125 g unt,
50 g zahar,
2 gălbenușuri.

După aceea vine umplutura, adică

1 conserva de compot de ananas (cu feliile întregi),
1 portocală,
400 ml lapte,
1 ou,
1 gălbenuș,
60 g zahăr,
60 g migdale,
25 g făină,
1 pliculeț de zahar vanilat,
3 picături de esență de migdale,
puțin unt.

Pentru aluat, amestecați într-un castron faina cu zaharul, adăugați untul moale făcut bucatele și gălbenușurile. Frământați repede, cu vârful degetelor, până când obțineți un aluat cât de cât omogen. Faceți o minge, înveliți-o în film transparent și lăsați-o în frigider 1/2 oră.

Între timp, încălziți laptele într-o crăticioară. Într-un castron bateți oul cu 50 g zahar și cu zaharul vanilat, apoi incorporați, puțin câte puțin, faina, cernând-o printr-o sită. Amestecând în continuare, turnați laptele cald în fir subțire, transferați totul într-o cratiță și fierbeți crema 5 minute la foc moale. Lăsați-o să se răcorească, amestecând din când în când, ca să nu se formeze o pelicula la suprafață.

Spălați și uscați portocala, radeți coaja și adăugați-o la cremă, împreună cu migdalele tocate și cu esența de migdale. Amestecați, incorporați și gălbenușul.

Pe o planșetă presărată cu făină întindeți aluatul și puneți-l într-o forma de tartă (eventual în formă de inimă), tapetată în prealabil cu pergament uns cu unt. Faceți un fel de cornișă de-a lungul marginilor, decorați-o cu dosul unei furculițe (apăsând la intervale regulate). Înțepați fundul, tot cu furculița și încălziți cuptorul, la foc moale.

Scurgeți feliile de ananas, dați copiilor să bea sucul și tăiați-le în jumătate. Turnați crema de migdale peste aluat, nivelați cu o paleta din lemn și băgați în cuptor. Coaceți 30 de minute, scoateți, garnisiți cu feliile de ananas, apăsându-le ușor în crema, presărați cu zaharul rămas și din nou la cuptor 10 minute.

Scoateți mai întâi din cuptor, lăsați să se răcească, scoateți și din forma, urmează servirea.

Ce bem? Nu știu. Eu aș încerca o Tămâioasă Românească, dacă aș găsi una nu prea dulce și nici excesiv de tare.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Grapefruit la cuptor cu migdaleGrepfrut la cuptor cu migdale Tartă cu ciocolată Tartă cu lămâie și bezea Inghetata cu migdale si cirese confiateÎnghețată cu migdale și cireșe confiate

  • aluat fraged, ananas, crema, desert, dulce, migdale, SUA, tarta

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved