O rețetă foarte simplă de grepfrut la cuptor urmează mai la vale, dar tare simpatica și gustoasă ba, pe deasupra, și de post. Sunt ferm convins că orice debutantă în arta culinară o va reuși perfect, din prima, așa că n-are rost să fac o introducere prea lungă. Drept pentru care vă poftesc în bucătărie:
4 grepfruturi, 4 linguri de zahăr brun (o să meargă, la o adică, și cel normal), 1 linguriță de scorțișoară măcinată, 4 linguri de migdale curățate (de preferință din cele tăiate lamele),
plus încă niște zahar tos, după gust.
Mai întâi tăiați fructele în două și, cu ajutorul unui cuțit (exista chiar unul special pentru operațiunea asta, dar nu-i musai) desprindeți feliile de grepfrut de membrana groasă care le învelește (dar nu scoateți pulpa, lăsați-o acolo).
Mai tăiați puțin coaja și la bază, ca să stea semisferele noastre cât se poate de stabil, și așezați-le în tava cuptorului, tapetată în prealabil cu folie de aluminiu alimentar.
Amestecați zahărul brun cu scorțișoara, presărați mixtura în mod egal peste fiecare dintre jumătățile de grepfrut și băgați totul în partea de sus a cuptorului (setat la maximum, pe poziția grill).
Nu le lăsați mai mult de 7-8 minute, și profitați de intervalul asta ca să rumeniți pe sec migdalele, într-o tigaie antiaderentă.
Serviți fructele călduțe, presărate cu zahar și migdale.
A, și să nu uit: dacă zaharul îl puteți presăra imediat (s-ar putea să vi se para mai comod), migdalele sunt mai simpatice crocante, așa că e e bine să le presărați fix înainte de a pune desertul în fața fiecăruia.
Credeam ca ii ceva fel principal de mincare… Oricum miine imi fac desertul de mai sus, suna perfect pentru “sarbatoreala” de miine… Mersi Maestre!
Daca zici ca-ti ajunge si nu mai trebuie sa mananci altceva… 😀