• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Grepfrut la cuptor cu migdale

Dec 09, 2010 costachel Rețete, Rețete de dulciuri, Rețete de post 2


O rețetă foarte simplă de grepfrut la cuptor urmează mai la vale, dar tare simpatica și gustoasă ba, pe deasupra, și de post. Sunt ferm convins că orice debutantă în arta culinară o va reuși perfect, din prima, așa că n-are rost să fac o introducere prea lungă. Drept pentru care vă poftesc în bucătărie:

4 grepfruturi,
4 linguri de zahăr brun (o să meargă, la o adică, și cel normal),
1 linguriță de scorțișoară măcinată,
4 linguri de migdale curățate (de preferință din cele tăiate lamele),
plus încă niște zahar tos, după gust.

Mai întâi tăiați fructele în două și, cu ajutorul unui cuțit (exista chiar unul special pentru operațiunea asta, dar nu-i musai) desprindeți feliile de grepfrut de membrana groasă care le învelește (dar nu scoateți pulpa, lăsați-o acolo).

Mai tăiați puțin coaja și la bază, ca să stea semisferele noastre cât se poate de stabil, și așezați-le în tava cuptorului, tapetată în prealabil cu folie de aluminiu alimentar.

Amestecați zahărul brun cu scorțișoara, presărați mixtura în mod egal peste fiecare dintre jumătățile de grepfrut și băgați totul în partea de sus a cuptorului (setat la maximum, pe poziția grill).

Nu le lăsați mai mult de 7-8 minute, și profitați de intervalul asta ca să rumeniți pe sec migdalele, într-o tigaie antiaderentă.

Serviți fructele călduțe, presărate cu zahar și migdale.

A, și să nu uit: dacă zaharul îl puteți presăra imediat (s-ar putea să vi se para mai comod), migdalele sunt mai simpatice crocante, așa că e e bine să le presărați fix înainte de a pune desertul în fața fiecăruia.

S-ar putea să vă intereseze și:

Castronele cu mere și grepfrut Grapefruit confiat cu inghetata de cacaoGrepfrut confiat cu înghețată de cacao Tartă cu ananas și cremă de migdale Inghetata cu migdale si cirese confiateÎnghețată cu migdale și cireșe confiate

  • cuptor, desert, grepfrut, migdale

2 thoughts on “Grepfrut la cuptor cu migdale”

  1. Moma 10/12/2010 at 21:32

    Credeam ca ii ceva fel principal de mincare… Oricum miine imi fac desertul de mai sus, suna perfect pentru “sarbatoreala” de miine… Mersi Maestre!

    Reply ↓
    1. Costachel 11/12/2010 at 07:07

      Daca zici ca-ti ajunge si nu mai trebuie sa mananci altceva… 😀

      Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved