• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Înghețată cu migdale și cireșe confiate

Jul 11, 2011 costachel Înghețate, Rețete, Rețete de dulciuri 0


Inghetata cu migdale si cirese confiate

Chiar foarte simpatică și tare gustoasă înghețata de mai la vale, care mie personal mi-a confirmat, încă o dată, spusa lui Jamie Oliver: dacă știi să faci crema de lapte cu gălbenușuri, atunci orice înghețată ți se va părea extraordinar de simplu de făcut.

Ce ne trebuie pentru exemplificare?

250 ml lapte integral,
150 g zahăr,
500 ml smântână dulce,
270 g migdale întregi,
5 gălbenușuri,
1 esență mică de migdale,
200 g cireșe confiate,
1 vârf de cuțit de sare

Mai întâi rumeniți ușor migdalele în cuptor, pe sec. Lăsați-le să se răcorească și tocați-le din cuțit: jumătate dintre ele mare, iar restul cât mai mărunt.

Încălziți laptele cu zahărul, sarea și jumătate din smântână. Adăugați migdalele mărunțite, stingeți focul, acoperiți și lăsați compoziția în pace 1 oră (o infuzie de migdale, ce mai!). Apoi strecurați-o prin sită, apăsând cu dosul lingurii, ca să scoateți cât mai multă aromă din migdale (de care nu mai aveți nevoie după aceea).

Încălziți din nou laptele parfumat. Puneți restul de smântână într-un castron. Bateți gălbenușurile, turnați încet laptele cald peste ele și puneți totul într-o crăticioară cu fundul gros. Încălziți la foc mediu, amestecând non-stop cu o spatulă, până când compoziți începe să se îngroașe. Strecurați compoziția, printr-o sită fină, în castronul cu smântâna, adăugați, esența și omogenizați bine. Amestecați non-stop până se răcește (ca să grăbiți procesul, e bine să puneți castronul într-un vas mai mare, cu cuburi de gheață în el).

Când s-a răcit, ori puneți compoziția în mașina de înghețată, ori într-un vas încăpător, pe care-l veți băga în congelator și-l veți scoate o dată pe oră, ca să bateți compoziția năprasnic cu furculița.

Indiferent de versiune, când ziceți că-i aproape gata, adăugați restul migdalelor (cele tocate mare) și cireșele confiate, tăiate sau nu bucățele, după plac.

Variante? Păi la secțiunea asta nu pot decât să spun că vreau să încerc și cu vișine din vișinată, bine scurse, în loc de cireșe. Plus că niște bucățele mici de ciocolată, adăugate tot spre sfârșit, cred că ar fi tare interesante.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Inghetata de zmeuraÎnghețată de zmeură (fragi, căpșune…) Înghețată cu rom și stafide Tartă cu ananas și cremă de migdale Înghețată de cacao cu ciocolată

  • cirese, desert, inghetata, masina de inghetata, migdale

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved