Singurul comentariu care se poate face la aceasta rețetă este că ea a fost creată de Paul Bocuse, probabil cel mai mare bucătar al secolului XX. Ajunge pentru a studia nițel aceasta supă de dovleac puțin mai altfel, nu?
Ingredientele pentru 6 persoane sunt:
1 dovleac de circa 2 kg, 200 g de smântână groasă, 500 ml supă de pasăre, sare, piper, nucsoară, crutoane,
câteva fire de hasmațuchi.
Decupați rotund dovleacul în partea de sus. Goliți-l, cu grijă, ca să nu găuriți coaja. Eliminați sâmburii și partea ațoasă, după care tăiați pulpa în bucăți. Fierbeți-le în aburi, timp de 20 de minute.
Treceți pulpa prin sită sau, mai simplu, tocați-o cu mixerul, adăugând treptat supa de pasăre fierbinte.
Puneți totul într-o cratiță, adăugați smântâna și amestecați bine. Condimentați cu sare, piper și nucșoară. Lăsați supa să dea în câteva clocote și turnați-o în dovleac. Presărați crutoanele plus hasmațuchiul tocat mărunt și serviți.
Este că-i foarte interesantă supa de dovleac a lui Bocuse?