O rețetă de supă-cremă de linte cu un strașnic parfum oriental (dar mai de departe), care se face tare simplu, e teribil de gustoasă și, în caz că vă interesează, mai e și de post. Plus că poate fi pusă în fața unor musafiri oricât de fițoși; ce, au mâncat la mă-sa acasă supă de linte cu ghimbir, mango și curry?
Așadar notați:
200 g linte, 200 g cartofi, 1 ceapă, 1/2 ardei roșu, 1/2 ardei verde, 2 roșii, 1 mango nu prea mare,
2 cm rădăcină de ghimbir, 1 linguriță de curry, 1 legătură de cimbru, 4 linguri de ulei, sare și piper.
Spălați lintea și puneți-o la fiert în apă rece (cam 1,5 l). Cu vreo jumătate de oră înainte de a fi gata, adăugați cimbrul și cartofii, curățați și tăiați cubulețe. Când sunt toate fierte bine,sărați, piperați și lăsați să se răcească.
În timpul ăsta spălați ardeii și tăiați-i fâșiuțe; curățați ghimbirul și ceapa, tocați-le mărunt. Puneți, în fine, totul la călit într-o tigaie în care ați încins uleiul și sotați 10 minute.
Opăriți roșiile, eliminați pielița și sâmburii, tăiați-le cubulețe mici. Curățați mango-ul și transformați miezul în pastă. Pasați, în fine, lintea și cartofii (păstrând, firește, și zeama în care au fiert).
Puneți-le pe toate într-o oală, împreună cu curry-ul. Adăugați, eventual, puțină apă, dacă vi se pare supa prea groasă, și încălziți până când apar primele clocote mici.