• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Supă-cremă de morcovi și portocale

Sep 13, 2012 costachel Rețete, Rețete cu legume, Rețete de post, Rețete de supe 0


Supă-cremă de morcovi și portocale

Că morcovii și portocalele trăiesc întotdeauna o frumoasă poveste de dragoste atunci când se-ntâlnesc în oală (salatieră, farfurie etc.) v-am mai demonstrat în câteva rânduri. Astăzi însă vă propun o variantă nouă, și anume să le mărităm într-o supă (deși unii, luând în calcul faptul că portocalele au acreala lor, ar putea să-i zică ciorbă). Drept pentru care urmaează o supă-cremă de morcovi și portocale, ceva mai neobișnuită, dar foc de gustoasă și care prezintă două mari avantaje: se poate face în absolut orice sezon, iar pârdalnica de făină, care nu rareori atentează la stomacurile noastre, nu apare pe nicăieri.

500 g morcovi,
300 ml suc de portocale (proaspăt stors, de preferință),
500 ml supă limpede de pui (poate și mai mult),
1-2 cartofi (cam 150 g, să zicem),
1 fir de praz,
1/2 linguriță coriandru boabe (pisat sau măcinat),
1 vârf cuțit de chimen pisat,
1 foaie de dafin,
2 linguri de ulei,
sare și piper,
puțin pătrunjel (sau coriandru), pentru presărat deasupra.

Curățați cartofii, prazul și morcovii, tăiați-i pe primii cuburi, iar pe cei din urmă rondele groase.

Încingeți uleiul în oală, căliți un pic (vreo 5 minute) prazul și morcovii amestecând des. Când prazul începe să se înmoaie, adăugați cartofii, coriandrul și chimenul, apoi stingeți cu sucul de portocale și cu supa. Dați în clocot, adăugați, în fine, foaia de dafin, micșorați focul, puneți capacul și lăsați supa să fiarbă vreo 40-45 de minute.

Lăsați-o să se răcorească, apoi transformați-i în cremă prin ce metodă vă e mai la îndemână: pasați-o, puneți-o în blender etc.

Puneți proaspăt obținuta supă-cremă și portocale din nou în oală. Încălziți-o, adăugați încă puțină supă de pui dacă vi se pare prea groasă.

Turnați-o în farfurii, presărați deasupra ceva pătrunjel tocat și serviți.

A, și firește că, dacă vă apucă dorul de o supă-cremă de morcovi și portocale în post, atunci firește că puteți înlocui supa de pui cu una de legume.

S-ar putea să vă intereseze și:

Supa-cremă de morcovi cu roșii Supă de dovleacSupă-cremă de dovleac Supă cremă de salată verde cu pătrunjelSupă cremă de salată verde cu pătrunjel Supă-cremă dulce-acrișoară de linte

  • cartofi, morcovi, portocale, praz, supa, supa-crema

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved