Un extraordinar sos cald, care aduce putin cu sosul olandez, numai ca se foloseste smantana in loc de unt, iar condimentarea cu hrean este absolut minunata. Fiind el insa recomandat de Pastorel, e mai civilizat sa-i dau cuvantul:
Prietenul meu Costache pusese, peste o oala cu apa calda, o oala mai mica cu un galbenus de ou in ea (adica la ceea ce se cheama bain-marie). A amestecat acest ou cu smantana, pe care o turna incet-incet. Cand sosul a devenit consistent, l-a lasat in oala lui si a trecut hrean prin razatoare.
Dupa care, ati ghicit, hreanul se amesteca in sos. Utilizari?
I s-au si gasit, mi-a raspuns prietenul meu Costache. Dintre toate intrebuintarile ce se dau acestui sos, cele mai potrivite mi se par la rasolul de gaina si la limba rasol.
Dar o sa vi se para minunat si peste niste banale ochiuri fierte in apa care, innobilate de acest sos, pot ateriza pe orice fel de masa, fie ea cat de festiva.
oribil. colesterol cu hrean.
ca urmare trebuie incercat
Te-ai prins 😀 Si ai sa-mi multumesti cand ai sa-l gusti…