• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Șnițel umplut în crustă de parmezan și alune de pădure

Oct 26, 2011 costachel Rețete, Rețete cu carne de pasăre, Rețete cu carne de porc, Retete cu carne de vită 0


Mda, recunosc, cam lung titlul ăsta, mai ales că urmează o rețetă foc de simplă, care se face imediat și aduce (bonus!) câteva tertipuri foarte interesante, numai bune de folosit și cu alte ocazii. Dar, în fine, asta e, hai mai bine să vedem despre ce-i vorba. Așadar:

8 felii de carne de vițel, groase de vreo 2 cm
150 g cașcaval (sau altă brânză, după gust),
40 g alune de pădure,
20 g parmezan ras,
60 g pesmet,
2 ouă,
40 g unt,
sare și piper.

Mai întâi hăinuța crocantă: tocați alunele cu mixerul (nu le faceți chiar praf, să se simtă, totuși, oleacă) și amestecați-le cu parmezanul ras și pesmetul.

Bateți ouăle strașnic, sărați și piperați. Tăiați cașcavalul în (ați ghicit!) 8 felii.

Faceți un buzunar lateral în fiecare bucată de carne, introduceți brânza corespunzătoare, bateți carnea ușor (cât să-i dați o formă, nu mai mult) și tăvăliți-o prin ou bătut și amestecul de pesmet.

Prăjiți șnițelele în unt, la foc moale, și serviți-le imediat, cu ce garnitură vă poftește inima.

Cât despre variante, evident că brânza folosită va influența semnificativ gustul produsul final, după cum firește că vițelul poate fi și el înlocuit cu alte cărnuri potrivite pentru șnițel (poate porc, poate pui…). Sau s-ar putea să vă surâdă și ceva jambon pe lângă cașcaval. Așa că e suficient loc de improvizații.

În consecință, vinul poate fi și el alb (să zicem Riesling) la pui, sau roșu, la porc&vițel. Mai suav sau mai zdravăn, după ce ne dictează carnea, brânza și, deloc în ultimul rând, propria plăcere.

S-ar putea să vă intereseze și:

Șnițel umplut în pesmet aromat Cremă cu alune de pădure Default ThumbnailPraz umplut File mai puțin cunoscute din frumoasa poveste de iubire a mămăligii cu carnea

  • branza, cascaval, pane, porc, snitel, snitel umplut, vita, vitel

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Ion on Afumături – tehnici de preparare
  • costachel on Pilaf de vinete
  • lucretia on Pilaf de vinete
  • Marcian Dumitrescu on Marar
  • Steriana on Pască rusească, varianta Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved