• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Șapte cocktail-uri cu multă gheață

Jul 21, 2012 costachel Băuturi, Cocktailuri 0


Pina Colada

Vară, cald, o vreme numai bună pentru un cocktail cu multă gheață. Așa că urmează mai la vale o selecție realizată de Huff Post și Imbibe Magazine, ce cuprinde atât cocktail-uri celebre (Piña Colada sau Daiquiri), cât și unele mai puțin cunoscute. Cu rom, cu gin, cu bere… Ce mai, aveți de unde alege!

Piña Colada

60 ml rom light,
60 ml coconut cream (lapte de cocos scăzut),
60 ml suc de ananas,
60 g gheață pisată.

Mixați toate ingredientele până la omogenizare, strecurați-le într-un pahar bine răcit.

Daiquiri no. 3

Daiquiri no. 3

100 ml rom (Bacardi White Label),
zeama de la 2 lamai verzi
zeama de la 1/2 grepfrut,
6 picături de maraschino
Cuburi de gheață,
Gheață pisată.

Se pun ingredientele lichide în shaker, se adaugă și cuburile de gheață, se agită și se strecoară într-un pahar umplut cu gheață pisată. Se poate face și în mixer, fără gheață pisată (se mixează până se fac cuburile praf).

Acest cocktail e denumit uneori și Floridita no. 3. După cum am văzut deja, unii spun că aceasta era varianta de Daiquiri preferată a lui Ernest Hemingway.

Barbadian Gin Punch Swizzle

Barbadian Gin Punch Swizzle

60 ml genever (gin olandez)
60 ml apă de nucă de cocos,
15 ml suc de lămâie verde, proaspăt stors,
15 ml sirop gros de zahăr brun (2:1)
2 picături de Angostura (opțional)
Gheață pisată.

Umpleți paharul cu gheață pisată, amestecați restul ingredientelor, turnați-le în pahar și mai amestecați de câteva ori.

Southside Fizz

Southside Fizz

60 ml dry gin,
20 ml suc de lămâie, proaspăt stors,
1 linguriță zahăr pudră (sau sirop),
8–10 frunze de mentă,
Apă carbogazoasă rece,
Câteva cuburi de gheață.

Zdrobiți frunzele de mentă în shaker. Adăugați ginul, sucul de lămâie și zahărul. Puneți cuburile de gheață și agitați ușor (cam 10 secunde). Strecurați într-un pahar highball, în care ați pus alte cuburi de gheață. Completați cu apă și garnisiți cu frunze de mentă.

Puteți folosi șampanie în loc de apă carbogazoasă și se cheamă că ați obținut un cocktail French 75 cu mentă.

Pineapple Trainwreck

Pineapple-Trainwreck

45 ml rom vechi (Añejo),
45 ml suc proaspăt de ananas,
20 ml sirop de ghimbir,
15 ml suc proaspăt de lămâie,
câte un strop de Angostura și Peychaud (sau 2 stropi de Angostura)
Cuburi de gheață.

Puneți toate ingredientele în shaker și agitați. Strecurați peste alte cuburi de gheață.

Pentru siropul de ghimbir: puneți într-un borcan cu filet 100 g zahăr și 120 ml suc proaspăt de ghimbir. Amestecați până când zahărul s-a dizolvat complet, adăugați, dacă vreți, un strop de votcă (ajută la conservare), închideți bine recipientul și puneți-l în frigider.

Kalamazoo Julep

Kalamazoo Julep

60 ml genever,
20 ml sirop de țelină,
1 strop bitter de țelină,
8-10 frunze de mentă,
Gheață pisată.

Amestecați ingredientele lichide într-un pahar. Zdrobiți frunzele de mentă în paharul de julep, apoi eliminați-le (să rămână doar uleiurile aromate). Umpleți paharul „cu vârf” cu gheață pisată, turnați amestecul deasupra și garnisiți.

Pentru siropul de țelină: puneți la fier 1 cană de apă, 1 cană de zahăr și 1 cană de țelină verde, tăiată cubulețe. Fierbeți totul 5 minute, la foc moderat. Lăsați să să răcească și strecurați siropul într-un borcan.

Panache

Panache

20 ml suc proaspăt de lămâie,
20 ml lichior de soc St. Germain (îl puteți înlocui cu Grand Marnier),
20 ml Dubonnet roșu,
IPA (India Pale Ale) sau altă bere „strong”, cu mult hamei,
Cuburi de gheață.

Amestecați primele trei ingrediente cu gheața, completați cu bere și mai amestecați o dată.

S-ar putea să vă intereseze și:

Cele mai bune cocktail-uri din New York Mojito, băutura preferată a lui Hemingway Cele mai bune 5 cocktail-uri pentru noaptea Oscarurilor Cocktail NegroniCocktail all’italiana

  • ananas, Angostura, bere, cocktail, cocos, ghimbir, gin, Grand Marnier, grepfrut, lamaie, lamaie verde, rom, telina, zahar, zahar brun

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved