Selecția de mai jos, realizată de Huff Post și Imbibe Magazine, este, evident, una discutabilă și cu siguranță destui amatori de cocktail-uri din New York ar putea să protesteze. Plus că, probabil, numai de când am început să scriu acest text s-au mai inventat în barurile metropolei încă vreo 20 de rețete de noi mixturi alcoolice. Așa că vă rog să luați textul care urmează nu ca pe vreo selecție supremă sau vreun clasament bătut în cuie, ci drept ceea ce și este: o sumă de idei destinate iubitorilor de cocktail. Care sper să găsească destule combinații numai bune de pus în aplicare.
Ragtime
30 ml. rye whiskey (whisky de secară, detalii aici) 30 ml. Amaro 30 ml. Aperol 2 picături de bitter Peychaud
puțin absint
Umeziți paharul cu puțin absint (ca la Sazerac, cu care, de altfel, cocktail-ul ăsta și seamănă). Puneți restul ingredientelor în shaker, agitați și strecurați în pahar. Garnisiți, eventual, cu portocală.
Pay Per View
22 ml. vermut dulce 22 ml. vermut sec 22 ml. vermut Dolin Blanc 22 ml. zeamă de lămâie verde 7 g zahăr de trestie Cuburi de gheață
Puneți ingredientele în shaker, amestecați și strecurați cocktail-ul într-un pahar bine răcit. Garnisiți, dacă doriți, cu o cireașă.
Gold Coast Punch
240 ml rom gold (mai multe detalii aici) 90 ml. suc de ananas 90 ml. suc de lămâie verde 60 ml. sirop simplu de zahăr (1:1) 60 ml. sirop de ienibahar Cuburi de gheață, Șampanie, Un bloc de gheață
Amestecați bine ingredientele cu cuburi de gheața, strecurați-le în bol de punch în care ați pus blocul de gheață și completați cu șampania. Decorați cu rondele de lămâie verde și orhidee.
Pentru siropul de ienibahar, fierbeți timp de 10 minute 1 litru de sirop simplu cu 112 g ienibahar râșnit chiar atunci. Stingeți focul și lăsați-l să se răcorească încă 10 minute, strecurați prin tifon și păstrați siropul astfel obținut la rece.
Añejo Smash
45 ml añejo tequila (tequila bătrână, cum ar veni) 15 ml oz. Grand Marnier 22 ml oz. Sirop de agave 6-8 frunze proaspete de mentă 4 felii de lămâie Cuburi de gheață Gheață pisată
Puneți în shaker toate ingredientele, împreună cu cuburile de gheață. Agitați și strecurați în pahare, peste gheața pisată. Decorați cu frunze de mentă.
Newark
60 ml rachiu vechi de mere (în original Laird’s, dar puteți încerca cu Rameros) 30 ml. vermut dulce 7 ml. Fernet Branca 7 ml. maraschino Cuburi de gheață
Puneți totul în shaker, agitați bine și strecurați varianta asta de Brooklyn în cupe bine răcite.
Red Hook
60 ml. rye whiskey 15 ml. vermut roșu Punt e Mes 15 ml. maraschino Gheață pisată
Puneți ingredientele într-un pahar de amestecat, omogenizați timp de 20 de secunde și strecurați într-un alt pahar, bine răcit.
Golden Dog
45 ml scotch 15 ml. aperitiv Lillet Blanc 15 ml. rachiu de caise 15 ml. Bénédictine 1 picătură de Angostura Cuburi de gheață
Puneți totul în shaker, agitați și strecurați într-o cupă răcită.
Protestez, sint din New York si cel mai bun cocktail de aici este berea belgiana 🙂
Dacă te-aud belgienii… 😀