• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Cele mai bune cocktail-uri din New York

Mar 16, 2012 costachel Băuturi, Cocktailuri, Mapamond, Mozaic 2


Selecția de mai jos, realizată de Huff Post și Imbibe Magazine, este, evident, una discutabilă și cu siguranță destui amatori de cocktail-uri din New York ar putea să protesteze. Plus că, probabil, numai de când am început să scriu acest text s-au mai inventat în barurile metropolei încă vreo 20 de rețete de noi mixturi alcoolice. Așa că vă rog să luați textul care urmează nu ca pe vreo selecție supremă sau vreun clasament bătut în cuie, ci drept ceea ce și este: o sumă de idei destinate iubitorilor de cocktail. Care sper să găsească destule combinații numai bune de pus în aplicare.

Ragtime

30 ml. rye whiskey (whisky de secară, detalii aici)
30 ml. Amaro
30 ml. Aperol
2 picături de bitter Peychaud
puțin absint

Umeziți paharul cu puțin absint (ca la Sazerac, cu care, de altfel, cocktail-ul ăsta și seamănă). Puneți restul ingredientelor în shaker, agitați și strecurați în pahar. Garnisiți, eventual, cu portocală.

Pay Per View

22 ml. vermut dulce
22 ml. vermut sec
22 ml. vermut Dolin Blanc
22 ml. zeamă de lămâie verde
7 g zahăr de trestie
Cuburi de gheață

Puneți ingredientele în shaker, amestecați și strecurați cocktail-ul într-un pahar bine răcit. Garnisiți, dacă doriți, cu o cireașă.

Gold Coast Punch

240 ml rom gold (mai multe detalii aici)
90 ml. suc de ananas
90 ml. suc de lămâie verde
60 ml. sirop simplu de zahăr (1:1)
60 ml. sirop de ienibahar
Cuburi de gheață,
Șampanie,
Un bloc de gheață

Amestecați bine ingredientele cu cuburi de gheața, strecurați-le în bol de punch în care ați pus blocul de gheață și completați cu șampania. Decorați cu rondele de lămâie verde și orhidee.

Pentru siropul de ienibahar, fierbeți timp de 10 minute 1 litru de sirop simplu cu 112 g ienibahar râșnit chiar atunci. Stingeți focul și lăsați-l să se răcorească încă 10 minute, strecurați prin tifon și păstrați siropul astfel obținut la rece.

Añejo Smash

45 ml añejo tequila (tequila bătrână, cum ar veni)
15 ml oz. Grand Marnier
22 ml oz. Sirop de agave
6-8 frunze proaspete de mentă
4 felii de lămâie
Cuburi de gheață
Gheață pisată

Puneți în shaker toate ingredientele, împreună cu cuburile de gheață. Agitați și strecurați în pahare, peste gheața pisată. Decorați cu frunze de mentă.

Newark

60 ml rachiu vechi de mere (în original Laird’s, dar puteți încerca cu Rameros)
30 ml. vermut dulce
7 ml. Fernet Branca
7 ml. maraschino
Cuburi de gheață

Puneți totul în shaker, agitați bine și strecurați varianta asta de Brooklyn în cupe bine răcite.

Red Hook

60 ml. rye whiskey
15 ml. vermut roșu Punt e Mes
15 ml. maraschino
Gheață pisată

Puneți ingredientele într-un pahar de amestecat, omogenizați timp de 20 de secunde și strecurați într-un alt pahar, bine răcit.

Golden Dog

45 ml scotch
15 ml. aperitiv Lillet Blanc
15 ml. rachiu de caise
15 ml. Bénédictine
1 picătură de Angostura
Cuburi de gheață

Puneți totul în shaker, agitați și strecurați într-o cupă răcită.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Cele mai bune 5 cocktail-uri pentru noaptea Oscarurilor Barbadian Gin Punch SwizzleȘapte cocktail-uri cu multă gheață Cocktail ManhattanManhattan. Cocktail-ul, nu cartierul Mojito, băutura preferată a lui Hemingway

  • Angostura, cocktail, Grand Marnier, lamaie verde, rachiu, rom, sampanie, SUA, tequila, vermut, whiskey

2 thoughts on “Cele mai bune cocktail-uri din New York”

  1. The Wandering Oltean 16/03/2012 at 15:45

    Protestez, sint din New York si cel mai bun cocktail de aici este berea belgiana 🙂

    Reply ↓
    1. costachel Post author16/03/2012 at 16:27

      Dacă te-aud belgienii… 😀

      Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Faude on Veniți la cultura vinului!
  • Pairing-ul autohton sau Cu ce vinuri românești tradiționale asociem brânzeturile noastre on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Ida on China face orez fals din plastic? Pe bune?
  • Dumitras on Ciuperci cu smântână
  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved