Dacă v-ați propus să vă uitați la ceremonia de decernare a premiilor Oscar (în această noapte sau, poate, în reluare), Huff Post a realizat pentru dumneavoastră, în colaborare cu liquor.com, o selecție a cocktailurilor cele mai potrivite cu evenimentul, menite să vă ajute să vă integrați mai bine în atmosfera festivităților. Dar firește că nu-i obligatoriu să le beți (poate v-ați pregătit deja cu altceva, nu?), și nici musai să le încercați doar acum: cel puțin vreo două dintre ele mi se par demne de reținut și pentru alte ocazii.
Champagne Dreams
Ce poate să meargă mai bine cu toaletele somptuoase și cu diamantele uriașe decât șampania? Acest cocktail elegant combină bulele cu lichiorurile de rodie și portocale și este ideal în timpul paradei vedetelor pe covorul roșu.
60 ml lichior de rodii (Pama Pomegranate Liqueur), 7 ml lichior de portocale, 30 ml suc de portocale, 60 ml șampanie.
Toate ingredientele, cu excepția șampaniei, se amestecă în shaker, se toarnă într-un flute bine răcit, se adaugă șampania și se servește decorat cu coajă de portocală.
Grand Margarita
N-aveți nevoie de unt și sare, popcorn-ul merge mai bine cu acest cocktail mexican clasic. Prospețimea și aroma sa de citrice îl fac, de altfel, indicat cam pentru orice fel de snack-uri.
15 ml Grand Marnier, 45 ml tequila, 22 ml părți suc de lămâie verde, 15 ml sirop de zahăr (1 parte apă, 1 parte zahăr) sare (opțional)
Dacă doriți, umeziți buza unui pahar și treceți-l prin sare. Puneți ingredientele într-un shaker, adăugați cuburi de gheață, agitați bine și strecurați margarita în pahar (eventual peste alte cuburi de gheață).
Spiced Chocolate
Dacă nu vă place popcorn-ul și preferați bomboanele, atunci acest cocktail dulce este mai potrivit. Un insolit amestec de tequila cu două lichioruri, de cafea și ciocolată, decorat cu frișcă ardei iute.
30 ml lichior de cafea (Patron XO) 45 ml tequila (Patron Reposado) 22 ml lichior de ciocolată, frișcă proaspătă, fulgi de ardei iute uscat.
Băuturile se agită în shaker, împreună cu cuburi de gheață. Cocktailul se strecoară într-un pahar „old fashioned” bine răcit, deasupra se pune frișca și se presară puțin ardei iute.
Cowboy Coffee
După trei-patru ore de festivități, s-ar putea să vă încerce un pui de somn, așa că un cocktail cu cafea ar fi chiar indicat.
2 boabe de cafea, bine prăjite, 75 ml whisky (Stranahan’s Colorado Whiskey) 15 ml sirop de zahăr (apă+zahăr, părți egale) 2 picături de Angostura
Zdrobiți bine boabele de cafea. Puneți toate ingredientele în shaker, adăugați gheață, agitați, strecurați cocktailul într-un flute de șampanie. Decorați cu o feliuță de lămâie și o boabă de cafea.
Cruzan Flip
La final, un „capac” (sau nightcap, pre limba lor). O combinație de rom, smântână, zahăr și ou, recomandată de unul dintre consultanții celebri ai liquor.com, Allen Katz.
45 ml rom (Cruzan Single Barrel Estate Rum) 15 ml smântână grasă (36% sau mai mult) 1 lingură de zahăr, 1 ou.
Puneți toate ingredientele în shaker, completați cu gheață. Agitați și strecurați într-un pahar de cocktail (sau într-unul de suc). Garnisiți cu nucșoară proaspăt rasă.
super tare cred ca sunt si fff bune…nu mai ca eu nu beau de fel dar as gusta un pic numai din curiozitate
mie imi place kobler :-((