• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Cele mai bune 5 cocktail-uri pentru noaptea Oscarurilor

Feb 26, 2012 costachel Băuturi, Cocktailuri, Eveniment, Mozaic 2


Dacă v-ați propus să vă uitați la ceremonia de decernare a premiilor Oscar (în această noapte sau, poate, în reluare), Huff Post a realizat pentru dumneavoastră, în colaborare cu liquor.com, o selecție a cocktailurilor cele mai potrivite cu evenimentul, menite să vă ajute să vă integrați mai bine în atmosfera festivităților. Dar firește că nu-i obligatoriu să le beți (poate v-ați pregătit deja cu altceva, nu?), și nici musai să le încercați doar acum: cel puțin vreo două dintre ele mi se par demne de reținut și pentru alte ocazii.

Champagne Dreams

Ce poate să meargă mai bine cu toaletele somptuoase și cu diamantele uriașe decât șampania? Acest cocktail elegant combină bulele cu lichiorurile de rodie și portocale și este ideal în timpul paradei vedetelor pe covorul roșu.

60 ml lichior de rodii (Pama Pomegranate Liqueur),
7 ml lichior de portocale,
30 ml suc de portocale,
60 ml șampanie.

Toate ingredientele, cu excepția șampaniei, se amestecă în shaker, se toarnă într-un flute bine răcit, se adaugă șampania și se servește decorat cu coajă de portocală.

Grand Margarita

N-aveți nevoie de unt și sare, popcorn-ul merge mai bine cu acest cocktail mexican clasic. Prospețimea și aroma sa de citrice îl fac, de altfel, indicat cam pentru orice fel de snack-uri.

15 ml Grand Marnier,
45 ml tequila,
22 ml părți suc de lămâie verde,
15 ml sirop de zahăr (1 parte apă, 1 parte zahăr)
sare (opțional)

Dacă doriți, umeziți buza unui pahar și treceți-l prin sare. Puneți ingredientele într-un shaker, adăugați cuburi de gheață, agitați bine și strecurați margarita în pahar (eventual peste alte cuburi de gheață).

Spiced Chocolate

Dacă nu vă place popcorn-ul și preferați bomboanele, atunci acest cocktail dulce este mai potrivit. Un insolit amestec de tequila cu două lichioruri, de cafea și ciocolată, decorat cu frișcă ardei iute.

30 ml lichior de cafea (Patron XO)
45 ml tequila (Patron Reposado)
22 ml lichior de ciocolată,
frișcă proaspătă,
fulgi de ardei iute uscat.

Băuturile se agită în shaker, împreună cu cuburi de gheață. Cocktailul se strecoară într-un pahar „old fashioned” bine răcit, deasupra se pune frișca și se presară puțin ardei iute.

Cowboy Coffee

După trei-patru ore de festivități, s-ar putea să vă încerce un pui de somn, așa că un cocktail cu cafea ar fi chiar indicat.

2 boabe de cafea, bine prăjite,
75 ml whisky (Stranahan’s Colorado Whiskey)
15 ml sirop de zahăr (apă+zahăr, părți egale)
2 picături de Angostura

Zdrobiți bine boabele de cafea. Puneți toate ingredientele în shaker, adăugați gheață, agitați, strecurați cocktailul într-un flute de șampanie. Decorați cu o feliuță de lămâie și o boabă de cafea.

Cruzan Flip

La final, un „capac” (sau nightcap, pre limba lor). O combinație de rom, smântână, zahăr și ou, recomandată de unul dintre consultanții celebri ai liquor.com, Allen Katz.

45 ml rom (Cruzan Single Barrel Estate Rum)
15 ml smântână grasă (36% sau mai mult)
1 lingură de zahăr,
1 ou.

Puneți toate ingredientele în shaker, completați cu gheață. Agitați și strecurați într-un pahar de cocktail (sau într-unul de suc). Garnisiți cu nucșoară proaspăt rasă.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Cele mai bune cocktail-uri din New York Barbadian Gin Punch SwizzleȘapte cocktail-uri cu multă gheață Un cocktail de 12.500 de euro pentru Jubileul de Diamant al Reginei Elisabeta Cocktail NegroniCocktail all’italiana

  • cocktail, Grand Marnier, lichior, Oscar, rom, sampanie, tequila, whisky

2 thoughts on “Cele mai bune 5 cocktail-uri pentru noaptea Oscarurilor”

  1. irina gabriela 28/02/2012 at 05:57

    super tare cred ca sunt si fff bune…nu mai ca eu nu beau de fel dar as gusta un pic numai din curiozitate

    Reply ↓
  2. vic 28/02/2012 at 08:04

    mie imi place kobler :-((

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved