O rețetă de post împrumutată din arsenalul vegetarienilor, care susțin că-i tare bună combinația dintre spanac și avocado și-o folosesc destul de des. În ce mă privește, a fost vorba de o premieră și nu pot decât să-i aprob: e tare gustoasă și măcar în post ar trebui s-o încercăm și noi, omnivorii. Dacă o s-o facem și după aia, bine, dacă nu, nu! 🙂
Necesarul pentru 4 sandviciuri zice așa:
2 avocado, 50 g roșii uscate în ulei, bine scurse, 1 ceapă roșie mică (sau după gust), 200 g spanac, 8 felii de pâine, sare și piper.
Curățați tot ce-i de curățat (eventual spălat) și tăiați avocado-ul feliuțe subțiri, roșiile julienne, ceapa mărunt și spanacul fâșiuțe.
Repartizați echitabil ingredientele pe 4 felii de pâine, sărați, piperați, acoperiți cu celelalte 4 felii și rumeniți sandviciurile în sandwich-maker sau în cuptorul încins dinainte, la maximum.
Vreți și-un pahar de vin? Atunci Sauvignon Blanc să fie!