Încă o salată cu pește afumat? Păi de ce nu fiindcă, vorba lui ovidiucro în mail-ul prin care am primit-o, „să fie acolo, încă una, să nu stea singură rețeta de la Claudiu”. Foarte corect argumentul, drept pentru care nu pot decât să fiu de acord și să vă invit să notați:
Ingrediente pentru 4 porții:
400 grame pește afumat (macrou, hering etc.), 2 cartofi mari fierți în coajă, 1 ceapă roșie zdravănă, tăiată mărunt, 10 măsline fără sâmburi, tăiate feliuțe, 1 praf de sare, zeama de la 1/2 lămâie, 200 g maioneză, sau după gustul fiecăruia.
Pentru servire, a doua zi: 4 frunze proaspete de salată verde, pătrunjel proaspăt tocat.
Mod de preparare:
Cartofii se curăță și se taie cubulețe, peștele se dezosează și se taie și el cubulețe. Se amesteca într-un castron ceapa cu măslinele și sarea. Se adaugă cartofii fierbinți și se stropește totul cu zeama de lămâie Se amesteca ușor. Se lasă să se răcească bine.
Se adaugă maioneza (se poate folosi și sos de iaurt) și se dă la rece până a doua zi când se servește pe frunze de salată cu pătrunjel presărat deasupra.
Țuica rece e obligatorie și dacă n-o aveți în cămară se cumpără înaintea peștelui afumat 🙂
Fac si eu o mica sugestie organizatorica: scrie salata de peste afumat varianta 1 si varianta 2 sau dupa ingredinete, cum crezi tu mai bine.
Adica eu , care le-am vazut aparind pe amandoua, am favoriata mea, dar un vizitator nou, nu o sa le gaseasca asa de eficient.
Stiu ca apar la related post, dar omului ii sar mai bine in ochi, eu am amici care ma intreaba cum se face prazul cu masline, desi e plin net-ul de reteta asta.
Daca ti se pare superfluu, poti sa stergi postul meu.
Misto reteta! Cred ca o sa execut si eu. O zi buna!
Fac si eu o mica sugestie organizatorica: scrie salata de peste afumat varianta 1 si varianta 2 sau dupa ingredinete, cum crezi tu mai bine.
Adica eu , care le-am vazut aparind pe amandoua, am favoriata mea, dar un vizitator nou, nu o sa le gaseasca asa de eficient.
Stiu ca apar la related post, dar omului ii sar mai bine in ochi, eu am amici care ma intreaba cum se face prazul cu masline, desi e plin net-ul de reteta asta.
Daca ti se pare superfluu, poti sa stergi postul meu.
Nu mi se pare, chiar spun multam, fiindca ma gandeam de ieri sa caut o rezolvare si mi-ai dat taman imboldul trebuincios 🙂
Altminteri, am patit-o si eu cu un vizitator ce nu observase link-ul explicativ care era chiar in text, asa ca niciodata nu faci destule trimiteri…