• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Salată de orez cu pește afumat

Mar 25, 2011 costachel Rețete, Rețete cu orez, Rețete cu pește, Rețete de aperitive, Rețete de salate, Salate de orez, Salate de pește 4


Salată de orez cu pește afumat

Acuma nu neapărat fiindcă că m-au ambiționat Claudiu și Ovidiu, cu excelentele lor variante de salată de pește afumat (pe care le puteți găsi aici, respectiv aici), dar m-am apucat să meșteresc și eu una. Cu ceva mai puțin pește, din păcate (fiindcă jumătatea mea mai bună nu e chiar ceea ce s-ar putea numi un fan), în schimb cu orez basmati (ca s-o conving!) și cu multă prospețime de primăvară. Se pare c-am reușit, fiindcă am primit înalta ei aprobare. Însă, dacă n-aveți probleme de genul ăsta, măriți cantitatea de pește afumat, nu va sfiiți!

1 macrou afumat (cam 150 g),
1 cană de orez cu bobul lung (adică 200 g și, preferabil, după cum spuneam, basmati),
1 morcov măricel,
cam 200 g ceapă verde,
1 legătură de ridichi,
1/2 ardei gras roșu,
ulei (extravirgin de măsline, dar nu cred să fie musai),
zeama de la 1 lămâie,
mărar,
pătrunjel,
sare și piper.

Încălziți mai întâi uleiul (la foc nu prea mare, dacă ați optat pentru extravirgin), căliți puțin orezul (2-3 minute), amestecând, turnați 2 căni de apă, sărați după gust, puneți capacul și lăsați orezul să se umfle, la foc moale, până când e gata.

În timpul ăsta dezosați peștele și tăiați-l mărunt. Faceți și toaleta legumelor și verdețurilor, după care tocați-le și pe ele (eventual dați morcovul prin răzătoare).

Puneți-le pe toate într-un castron, adăugați și orezul (răcorit), turnați un pic de ulei, reglați de sare, piper și acreală, mai amestecați odată strașnic și cu asta basta, la frigider cu salata noastră, să se odihnească 1-2 ore înainte de servire.

Variante? Păi vă dați seama că-s nenumărate, începând de la soiul peștelui și continuând cu legumele folosite, așa că nu insist, mă bazez pe imaginația dumneavoastră.

Cât despre vinul pentru această salată de orez cu pește afumat (că-i vorba despre vin aicea, e cam puțin pește ca să mă gândesc la țuici, rachiuri ș.a.m.d), apoi Aligoté aș zice să fie. Oricum alb, sec, rece și cât de mult doriți dumneavoastră.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Salată de pește afumat (cu cartofi) Salată de pește afumat (cu legume) Salata tricolora de orezSalată tricoloră de orez Rizoto cu peste afumatRizoto cu pește afumat

  • aperitiv, ceapa verde, orez, peste afumat, salata, salata de orez

4 thoughts on “Salată de orez cu pește afumat”

  1. serge 25/03/2011 at 16:51

    Bravo, maestre, o reţetă bine ticluită. Şi treaba cu orezul basmatic aş fi pus-o cu menţiunea “musai”, pentru că gusturile orezului… blajin şi a celui basmatic diferă atât de mult încît mă mir uneori cum de ambele se numesc orez…
    Când oi fi mai bine dispus o să îţi şoptesc o reţetă din Bucovina cu două ingrediente-blazon: păstrăv şi smântînă!

    Reply ↓
    1. costachel Post author25/03/2011 at 16:59

      Cum as putea face sa te binedispun? 🙂

      Reply ↓
  2. ovidiucro 27/03/2011 at 10:37

    Wow!
    Tare ispititoare reteta asta, cu legumele alea proaspete.
    Ce zici, cu ton din conserva ar merge?

    Reply ↓
  3. costachel Post author27/03/2011 at 10:54

    Cred ca da, numai ca ar trebui sa fie mai mult, ca sa se simta 🙂

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Faude on Veniți la cultura vinului!
  • Pairing-ul autohton sau Cu ce vinuri românești tradiționale asociem brânzeturile noastre on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Ida on China face orez fals din plastic? Pe bune?
  • Dumitras on Ciuperci cu smântână
  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved