• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Salată de cartofi (de toamnă)

Sep 24, 2011 costachel Mâncăruri cu cartofi, Rețete, Rețete cu legume, Rețete de salate, Rețete ovo-lacto-vegetariene, Salate de cartofi 2


Salata de cartofi

O salată de cartofi foarte simplă, de sezon, care îmbină consistența maionezei, nervul castraveților murați și prospețimea dată de ardei și verdeață. Rezultă în consecință o salată care poate fi pusă pe masă și printre (alte) aperitive, dar nici servită singură, doar cu pâine, n-o să vă dezamăgească. Ba chiar am folosit-o odată și ca garnitură, așa că versatilitatea ei este pe deplin verificată.

Lista de cumpărături zice așa:

1,5 kg de cartofi (roz, de preferință),
1-2 cepe (roșii, măcar de dragul aspectului),
5-6 ouă fierte tari,
100 g măsline,
1-2 ardei kapia,
3-4 castraveți murați,
puțină verdeață (mărar, pătrunjel…),

plus, pentru maioneză,

1 gălbenuș,
1 linguriță de muștar,
zeamă de lămâie (după gust)
200 ml ulei de floarea soarelui,
sare,
piper.

Puneți cartofii la fiert, în coajă, și faceți maioneza, să vă luați de-o grijă.

Tăiați ouăle rondele, ceapa subțire, ardeii fâșiuțe, castraveții felii transparente iar verdeața mărunt. Dacă vreți să scoateți sâmburii din măsline, bine, dacă nu, nu.

Curățați cartofii și, cât nu s-au răcit de tot, turnați peste ei maioneza. Adăugați și restul ingredientelor, amestecați și puneți salata în frigider, să stea măcar 1 oră înainte de servire. Că e mai bună a doua zi (cam ca orice salată de cartofi) nu cred că mai e cazul să vă spun.

Variante? Ei, bineînțeles că sunt nenumărate și libertatea e totală, așa că n-are rost să insist în direcția asta. Cât despre vin, eu parcă aș vrea o Fetească Regală, dar cam orice alb sec o să se împace bine cu salata noastră de cartofi.

S-ar putea să vă intereseze și:

Salata de cartofi cu spanacSalată de cartofi cu spanac Salată italiană de cartofi Salata de cartofi cu sunca presataSalată de cartofi cu șuncă presată, castraveți murați și maioneză Salată de pește afumat (cu cartofi)

  • aperitiv, ardei kapia, cartofi, ceapa, maioneza, masline, salata, salata de cartofi

2 thoughts on “Salată de cartofi (de toamnă)”

  1. Andreea 24/09/2011 at 22:53

    Muza ataca din nou! :)) Merci fain.

    (sa stii ca-n ingrediente nu apar castravetii muratii )

    Reply ↓
  2. costachel Post author25/09/2011 at 09:36

    Cu multă placere!) Și mulțumesc de observația cu castraveții, i-am luat de urechi și i-am trimis la locul lor 🙂

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved