Că peștele gras (deci și somonul) merge tare bine cu mere, v-am mai povestit măcar o dată, însă excelentul aperitiv de mai la vale merge și mai departe, combinând el, pe lângă cele două elemente deja menționate, și brânză proaspătă, pentru onctuozitate, bașca niște ridichi, care fac antreul și mai crocant. Ce mai, eu deja m-am îndrăgostit de preparația asta, care se face și foarte simplu, iar comesenii sunt absolut încântați!
Ce vă trebuie ca să obțineți același efect?
6 felii (măricele) de somon afumat, 150 g brânză de vaci (dar vorbim și mai încolo), 1 măr (de preferință Granny Smith, alea care-s verzi și când sunt coapte), 12 ridichi, zeamă de lămâie, verdețuri după gust, sare, piper.
Mai întâi brânza: varianta sănătoasă zice că trebuie să dați prin sită cea mai proaspătă brânză de vaci pe care o puteți găsi, iar mai apoi să o frecați cu sare, piper și verdețuri după gust (mărar, arpagic verde, cam pe-aici). Ei, și v-ați dat, cred, seama, că varianta leneșă spune să luați din comerț un pahar/cutie de brânză gata aromatizată.
În fine, indiferent de varianta aleasă, întindeți fiecare felie de somon pe o bucată de film alimentar, tartinați-o cu brânză, puneți deasupra, longitudinal, ridichile și merele curățate și tăiate julienne (merele stropite cu zeamă de lămâie, să nu se înnegrească) și rulați strâns, cu multă grijă și cu ajutorul menționatului film.
Puneți rulourile astfel obținute la frigider, unde trebuie să stea măcar o jumătate de oră, să se întărească puțin, mai ales că, probabil, o să vreți să le porționați înainte de servire.
Vinul pentru aceste rulouri de somon? Un alb sec, desigur. Dacă a mai fost și baricat, e perfect.
Completez la colectie? Ca daca tot nu numaram calorii, nitel unt topit amestecat cu branza si cateva fasii de castravete merg de minune, daca nu, merge si asa 😀
ps: stiu ca somonul e gras, untul e mai mult ca sa mentina forma ruloului ca branza nu e destul de teapana.
Completez la colectie? Ca daca tot nu numaram calorii, nitel unt topit amestecat cu branza si cateva fasii de castravete merg de minune, daca nu, merge si asa 😀
ps: stiu ca somonul e gras, untul e mai mult ca sa mentina forma ruloului ca branza nu e destul de teapana.
Pai cu unt probabil ca ar arata si ele mai bine, nu cam tuflite, precum in poza de mai sus 🙂