• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Rulouri de curcan cu sos de ciuperci și coniac

Feb 04, 2015 costachel Rețete, Rețete cu carne de pasăre, Rețete cu ciuperci 2


Rulouri de curcan cu sos de ciuperci și coniac

Trebuie să recunosc încă de la bun început, am o slăbiciune pentru acest timp de preparație (cu o mențiune specială și nostalgică pentru zrazii lui Păstorel). Iar rulourile de curcan de mai la vale se înscriu, cu siguranță, printre cele mai reușite reprezentante ale genului. Se fac, și ele, foarte simplu, pot fi puse fără niciun fel de complex pe orice masă și, cu siguranță, vor declanșa zâmbete încântate pe fețele comesenilor. A, și firește, curcanul nu-i obligatoriu, puteți folosi și alte felii de carne, reglând însă, de la caz la caz, timpii de preparație (că doar vita nu-i la fel de fragedă ca pieptul de pui, ca să fac doar o singură comparație).

Ce-avem nevoie pentru aceste rulouri? Notați:

8 felii de piept de curcan,
250 g cârnați proaspeți,
125 g ciuperci,
1 ceapă,
50 g unt,
150 ml smântână,
1 felie de pâine, înmuiată în lapte și stoarsă bine,
1 legătură de pătrunjel,
1 lingură de coniac,
sare și piper.

Mai întâi, firește, pregătirile preliminare. Curățați, spălați, uscați și tocați pătrunjelul, ceapa și ciupercile. Eliminați pielița cârnaților, sfărâmați-i cu furculița. Bateți ușor, cât să le dați o formă, feliile de carne.

Puneți, într-un castron, miezul de pâine, jumătate din ciuperci, cârnații, ceapa și pătrunjelul (dar păstrați o parte din acesta din urmă, pentru presărat deasupra la sfârșit). Dacă vreți să adăugați și 1 ou bătut în umplutură, cât să fie la final mai fermă, bine, dacă nu, nu.

Omogenizați bine umplutura și repartizați-o, echitabil, pe feliile de carne. Nivelați, rulați și fixați rulourile cu ajutorul unor scobitori.

Topiți untul într-o tigaie, rumeniți rulourile pe toate părțile, adăugați restul de ciuperci, sărați ușor, micșorați focul și puneți capacul. Fierbeți cam 30 de minute, întorcând, din când în când, rulourile. Dacă zeama din tigaie scade prea tare, adăugați, când e cazul, o lingură de lichid (supă, vin alb sau, dacă nu și nu, chiar apă).

Scoateți rulourile, puneți-le pe un platou cald. Turnați coniacul și smântâna, reglați de sare și piper. Amestecați sosul non-stop, până când apare primul clocot.

Stingeți focul, turnați sosul uniform peste rulouri, presărați cu pătrunjelul rămas și serviți imediat, eventual cu o garnitură, după plac (piure, orez etc.)

Vinul? Apoi chiar dacă e vorba de un sos de smântână, rulourile de curcan și umplutura lor mă fac să mă gândesc la un rozé (numai să nu fie prea acid). Iar dacă, în loc de curcan, veți folosi vită sau porc, apoi e musai să turnați în pahare un roșu tânăr, proaspăt și catifelat.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Piept de curcan cu ciuperciPiept de curcan cu ciuperci și sos de vin cu smântână Portofele de curcan cu ciuperci si smantanaPortofele de curcan cu ciuperci și smântână Friptură de curcan cu sos aromat de vin și coniacFriptură de curcan cu sos aromat de vin și coniac Rulouri cu ciuperci și cârnațiRulouri cu ciuperci și cârnați

  • carnati, ciuperci, ciuperci cu smantana, coniac, curcan, rulouri, smantana, tigaie

2 thoughts on “Rulouri de curcan cu sos de ciuperci și coniac”

  1. elena 05/02/2015 at 19:01

    M-ati convins!Curcile mele nu considerau ca au suficient loc pe cei 14 acri de pamant,pentru a cloci,si pleaca peste dealuri.Credinciosi au ramas un curcan si doua curci,dar surpriza;cateva dimineti in urma au aparut 3 curcani tineri insotiti de 2 curci.
    Imi pare rau pentru cel mai batran,asta este.
    Multumesc .

    Reply ↓
    1. costachel Post author06/02/2015 at 09:33

      Vine-o vreme, vine-o vamă… 🙂

      Și cu multă plăcere!

      Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved