• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Rizoto cu pește

Feb 01, 2012 costachel Rețete, Rețete cu orez, Rețete cu pește, Rizoto 0


Pește cu orez? Sigur, cei trecuți de-o anumită vârstă (cam de vârsta mea, adică!) s-ar putea să strâmbe din nas, aducându-și ei aminte de varii combinații din familia asta, reunite toate sub egida (de pe vremuri) a lui „nicio masă fără pește”. Dar asta nu înseamnă că din combinația celor două ingrediente principale nu poate ieși o mâncare gustoasă, iar drept exemplificare vă propun taman rizotoul cu pește care urmează.

Pentru care aveți nevoie de

300 g orez cu bob rotund (Carnaroli, sau dacă nu, Arborio)
1 pește alb de vreo 500 g, curățat,
70 g unt,
2 căței de usturoi,
1 hașmă (sau 1 ceapă mică),
1-2 frunze de dafin,
1 păhărel de vin alb sec,
2 linguri de ulei (extravirgin) de măsline,
câteva fire de mărar,
sare,
piper boabe.

Spălați peștele și puneți-l la fiert, la foc moale, în apă sărată cât să-l acopere, împreună cu câteva boabe de piper, cățeii de usturoi tăiați în două și dafinul. Când e fiert, scoateți-l cu grijă, dezosați-l, rupeți carnea bucățele, iar oasele, capul și coada puneți-le înapoi în vas, să mai fiarbă puțin și să fie supa de pește mai concentrată și mai gustoasă (aveți grijă la sare, nu puneți prea multă de la început, mai bine reglați la final).

Luați o cratiță cu fundul gros, căliți hașma tocată în 30 g unt amestecat cu 2 linguri de ulei. Când s-a înmuiat, adăugați orezul, prăjiți-l și pe el cam 1 minut, adăugați bucățelele de pește, amestecați și stingeți cu un polonic de supă de pește (fierbinte și strecurată).

Fierbeți risotto-ul la foc moale, amestecând din când în când și adăugând câte un polonic de supă, pe măsură ce orezul absoarbe lichidul pus mai-nainte.

Cu câteva minute înainte ca orezul să fie complet fiert, adăugați și vinul. Când e gata, incorporați untul rămas, presărați mărarul (curățat, spălat, uscat și tocat), lăsați-l în pace câteva minute și serviți risotto-ul de pește cald, cu un pahar de Aligoté rece alături.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Rizoto cu peste afumatRizoto cu pește afumat Rizoto cu tonRizoto cu ton Rizoto cu trufeRizoto cu trufe Rizoto de puiRizoto cu pui

  • orez, peste, rizoto

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved