• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Rizoto cu pește afumat

Jun 18, 2012 costachel Rețete, Rețete cu orez, Rizoto 4


Rizoto cu peste afumat

O rețetă de pește cu orez tare simplă și foc de gustoasă, pe care am putea-o trece în categoria fusion, atâta vreme cât mărită dumneaei italianul risotto cu autohtonul păstrăv afumat în hârzob de brad. Însă firește că renumita specialitate românească nu-i obligatorie: puteți încerca rizotoul ce urmează și cu alți pești trecuți prin fum (somon, de pildă). Cât despre cei care nu iubesc afumăturile, îi poftesc să studieze acest rizoto cu pește, că noi ceștilalți avem treabă aici.

300 g orez cu bob rotund (Carnaroli sau Arborio),
1 păstrăv afumat,
2-4 cepe verzi (depinde de grosime),
1 l de supă limpede,
2 linguri de ulei (extravirgin) de măsline,
1 legătură de pătrunjel,
sare și piper.

Curățați peștele, tăiați-l bucățele mici. Spălați cepele și pătrunjelul, uscați-le și tocați-le mărunt.

Încingeți uleiul într-o cratiță cu fundul gros. Căliți puțin ceapa, împreună cu jumătate din cantitatea de pește.

Adăugați orezul, prăjiți-l și pe el puțin, stingeți cu un polonic de supă. Fierbeți rizotoul la foc moale, amestecând și adăugând câte un polonic de supă pe măsură ce orezul absoarbe lichidul precedent.

Cu câteva minute înainte de a fi gata, adăugați restul de pește și pătrunjelul, sărați, piperați și amestecați.

Serviți mâncarea fierbinte, iar în paharele de lângă rizoto turnați un vin alb sec (Aligoté, de preferință).

Vreți și ceva variante? Atunci notați că, la fel ca la orice alt rizoto, puteți înlocui un pahar de supă cu vin alb sec, sau chiar cu vermut așijderea, cu condiția ca băutura să fie prima turnată peste orez. Iar dacă nu găsiți ceapă verde, încercați să faceți rost de niște hașme. Chit că nici cu ceapă normală n-o să iasă rău deloc.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Rizoto cu pește Rizoto de puiRizoto cu pui Salata de orez cu peste afumatSalată de orez cu pește afumat Rizoto cu trufeRizoto cu trufe

  • orez, pastrav, peste, peste afumat, rizoto

4 thoughts on “Rizoto cu pește afumat”

  1. aphextwinz 18/06/2012 at 19:55

    Na, ca daca tot intrai, ma bag in seama, ce sa fac, daca glasuiti in asa dulce grai. Mai merge, in afara de vinoase, chiar si un tzoi de vodka sau rachiu, fara misto, am mancat in tara in forma de cizma si tare bun e.

    Sanatate! (ca eu retete noi, ioc).

    Reply ↓
    1. costachel Post author18/06/2012 at 20:21

      Ei, tot dinspre țara cu pricina vine și teoria că nu-i sănătoasă tăria, mai bine un spumant brut la începutul mesei 🙂 Nu că zic, doar consemnez 🙂

      Reply ↓
  2. janet 13/06/2013 at 22:15

    Acu’ am dat de site-ul asta:) interesant, n-ai treaba!!
    Oricum, oleaca de grappa in loc de supa ii foarte buna ca doar i-o dai orezului n-o bei tu;)
    Ce sa va zic Pofta buna la risotto 😉
    Incercati si ala cu capsuni in loc de pastrav.Ceapa normala e ideala.

    Reply ↓
    1. costachel Post author14/06/2013 at 07:42

      Presupun că doar un păhărel de grappa, nu un polonic! 🙂 Și mulțumesc pentru aprecieri și sugestii!

      Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved