Ziceți că-i doar o variantă îmbogățită a unui pilaf de ciuperci clasic? Nu zic nu, s-ar putea să aveți dreptate, dar trebuie să precizez de la bun început că versiunea de mai la vale e atât de bună încât, cu siguranță, merită un loc separat. Și, mai ales dacă lichidul folosit nu va fi apă, ci supă, sunt ferm convins că rețeta asta va intra în panoplia dumneavoastră de bunătăți la loc de cinste. Că va fi un fel de mâncare de sine stătător, sau doar garnitură dichisită, cu siguranță că nu o s-o faceți doar o singură dată. Sunt gata să pun și pariu!
500 g ciuperci, 1-2 morcovi (depinde de mărime) 2 fire de praz, 2 căni de orez cu bobul lung, 4 căni de supă (sau apă, se mai întâmplă!),
câteva fire de pătrunjel, 50 ml ulei, sare și piper.
Mai întâi, firește, trebuie făcută toaleta legumelor și mărunțirea lor, ciupercile felii, morcovii și prazul julienne.
Încingeți uleiul într-o cratiță cu fundul gros și puneți prazul, morcovii și ciupercile la călit. Sărați, piperați și sotați până când s-au înmuiat și zeama pe care au lăsat-o a dispărut de tot.
Adăugați orezul, căliți-l și pe el vreo 2 minute, stingeți cu supă și puneți capacul.
Cu vreo 5 minute înainte de a fi gata, adăugați și pătrunjelul, curățat, spălat și tocat.
Dacă acest îmbogățit pilaf de ciuperci vine în farfurie de unul singur, atunci turnați în pahare un vin alb sec (Sauvignon Blanc, de pildă). Dacă însă i-ați destinat un rol de garnitură, atunci, firește, asociați vinul cu preparatul de bază.
Arata tare bine! O sa incerc reteta asta!