• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Pilaf de urzici cu ciuperci și morcovi

Apr 04, 2012 costachel Pilaf, Rețete, Rețete cu ciuperci, Rețete cu legume, Rețete cu orez, Rețete de post 1


Pilaf de urzici cu ciuperci și morcovi

Un fel de sumă a mâncărurilor cu orez pre-pascale, acest pilaf de urzici cu ciuperci e, totuși, destul de greu de băgat la capitolul „variante” ale vreunei alte preparații. În plus, pare predestinat să înlăture prejudecata conforma căreia n-ai cum să te saturi din mâncăruri de post. E greu să te oprești din mâncat odată ce-ai apucat să-l guști, iar după el nici că-ți mai trebuie altceva.

Pentru demonstrație, pregătiți dumneavoastră

300 g urzici,
500 g ciuperci,
1-2 morcovi,
3 căni de orez,
1 ceapă uscată,
2 legături de ceapă verde,
1 legătură de usturoi verde (sau poate una de leurdă),
mărar și pătrunjel,
ulei,
sare și piper.

Mai întâi urzicile: bine de tot spălate, opărite 2-3 minute în apă cu sare și puse la scurs (dar păstrați 6 căni din apa în care au fiert).

Până se răcoresc, spălați și tăiați restul ingredientelor și puneți-le la călit, în ulei: mai întâi ceapa uscată și morcovul, apoi ciupercile. Când a scăzut de tot zeama lăsată de ele, adăugați ceapa verde, usturoiul și urzicile, amestecați de vreo câteva ori, să-și prindă puțin gust de prăjeală, turnați orezul, încă 2-3 minute de amestecare și, în fine, stingeți cu zeama în care ați opărit urzicile.

Sărați, piperați și puneți capacul. După vreo 5 minute adăugați și verdeața tocată, acoperiți la loc și, după alte 5 minute, stingeți focul, pentru ca orezul să se umfle liniștit în aburii lui și să nu se terciuiască (capacul rămâne pus, firește!).

La cuptor, descoperit, desigur că și acest pilaf de urzici cu ciuperci o să fie și mai gustos (e regulă generală), numai că atunci o să vă trebuiască vreo 7-8 căni de lichid (depinde și de diametrul vasului, adică de viteza de evaporare).

Vinul? Prima oară aș zice Crâmpoșie dar, cum nu se găsește chiar pe toate drumurile, probabil că va trebui să vă mulțumiți, ca și mine, c-o Fetească Regală.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Pilaf de urzici Pilaf de ciuperci cu morcovi si prazPilaf de ciuperci cu morcovi și praz Pilaf de ciuperci cu dovleceiPilaf de ciuperci cu dovlecei Pilaf de ciuperci cu legume

  • ceapa verde, ciuperci, leurda, morcovi, orez, pilaf, urzici

One thought on “Pilaf de urzici cu ciuperci și morcovi”

  1. costin 13/03/2015 at 20:38

    delicios! o spune un carnivor.

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved