• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Palmaresul primului Concurs Național de Ape Minerale din România

Nov 23, 2013 costachel Comunicate de presă, Eveniment, Mozaic 1


Concursul Național de Ape Minerale 2013

Juriul Concursului Național de Ape Minerale 2013, care s-a desfășurat ieri la Centrul Aroma din Corbeanca, a desemnat câștigătorii competiției. La cele 10 categorii de ape înscrise în concurs s-au acordat 12 premii.

Brandurile premiate sunt (în ordine alfabetică): Aqua Hercinica, Aqua Sara, Aro, Izvorul Muntelui, Panta Aqua (2 premii la 2 categorii), Perla Covasnei, Perla Harghitei (3 premii la 3 categorii), Tiva Harghita și Vâlcele.

4

„În primul rând, a fost o premieră absolută în România: prima evaluare a apelor minerale românești din punct de vedere senzorial, de către un juriu de 6 somelieri profesioniști din Italia și România. Trei organizații de somelieri și-au dat mâna pentru a forma juriul acestui concurs: Associazione Italiana Sommelier (AIS), Organizația Somelierilor din România (OSR 2011) și Federația Somelierilor din România (FSR). O remarcabilă desfășurare de forțe, care a dovedit interesul crescut al somelierilor pentru această nouă specializare: apa minerală. În al doilea rând, concursul s-a desfășurat într-o totală transparență: producătorii care și-au înregistrat apele în competiție, împreună cu reprezentanții presei, au putut să asiste la toate fazele de degustare, evaluare și notare, care s-au desfășurat în amfiteatrul Centrului Aroma. Nu în ultimul rând, concursul s-a bucurat de prezența directorului general al Societății Naționale a Apelor Minerale, Dumitru Radu, care a transmis un mesaj de susținere din partea autorităților statului. În concluzie, a fost o primă competiție organizată după cele mai înalte standarde ale profesioniștilor gustului, a cărei reușită creează o bază solidă pentru edițiile ce vor urma”, a declarat Răzvan Avram, project manager la BonChef.ro, co-organizatorul evenimentului.

2

Premiile Concursului Național de Ape Minerale 2013

Iată și palmaresul complet (ordinea este brand, producător, categorie):

Aqua Hercinica, Terra Hercinica, Apă de masă plată;
Aqua Sara, Quasar, Apă minerală carbogazificată;
Aro, Metro Cash&Carry, Apă de masă carbogazificată;
Izvorul Muntelui, Izvorul Muntelui, Apă de izvor plată;
Panta Aqua, Aqua Szolgáltató, Apă de izvor plată;
Panta Aqua, Aqua Szolgáltató, Apă de izvor carbogazificată;
Perla Covasnei, Perla Covasnei, Apă minerală carbogazificată;
Perla Harghitei, Perla Harghitei, Apă minerală plată;
Perla Harghitei, Perla Harghitei, Apă minerală îmbogatită cu CO2 de la sursă;
Perla Harghitei, Perla Harghitei, Apă minerală decarbogazificată total sau parțial;
Tiva Harghita, Perla Harghitei, Apă minerală natural carbogazoasă;
Vâlcele, Wega Invest, Apă medicinală.

Sticlele cu apele premiate vor purta mențiunea „Apă apreciată de juriul Concursului Național de Ape Minerale 2013”.

Marian Timofti (OSR 2011), Davide Oltolini (AIS), Răzvan Avram

De la stânga la dreapta, Marian Timofti (OSR 2011), Davide Oltolini (AIS) și Răzvan Avram


S-ar putea să vă intereseze și:

Concursul National de Ape Minerale (CNAM) 2014 1Știți care sunt cele mai bune ape minerale ale momentului? Concursul Național de Ape Minerale 2014Vineri se desfășoară cea de-a doua ediție a Concursului Național de Ape Minerale Ape mineralePrima ediție a Concursului Național de Ape Minerale apa minerala, spritPauza de șpriț, sau despre prima degustare publică de apă minerală din România

  • ape minerale, concurs, degustari, eveniment, Marian Timofti, OSR 2011, Razvan Avram

One thought on “Palmaresul primului Concurs Național de Ape Minerale din România”

  1. aphextwinz 23/11/2013 at 15:46

    Nu vreau sa spun ce am in minte, dar sa stiti ca am urmarit acest concurs, ceea ce s-a vazut pe net, dar dvs … e, lasa, ca va zic eu odata 🙂

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved