• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Prima ediție a Concursului Național de Ape Minerale

Nov 18, 2013 costachel Eveniment, Mozaic 3


Ape minerale

Concursul Național de Ape Minerale va avea loc pe 22 noiembrie 2013, la Centrul AROMA din Corbeanca. Organizatorii (Eventosophy, revista BonChef.ro și Organizația Somelierilor din România 2011) și-au propus să realizeze un demers de evaluarea a pieței românești de apă minerală.

 Producătorii vor putea să-și înregistreze probele de apă în următoarele patru categorii: apă minerală naturală, apă de izvor, apă de masă și apă medicinală.

Davide Oltolini

Davide Oltolini


Jurizarea se va face de către o comisie formată din 6 membri – 5 somelieri din România și unul din Italia, care este și președintele juriului (Davide Oltolini, formator în Asociația Italiană a Somelierilor, specializat încă din 2002 în ape minerale). Din juriu vor face parte câțiva somelieri români de marcă: Marian Timofti, președintele Organizației Somelierilor din România 2011 (OSR2011) și Laurențiu Achim, președintele Federației Somelierilor din România (FSR).

Degustarea probelor se va face, în orb, pe categorii, iar evaluarea se va face cu ajutorul fișelor de degustare, în funcție de următoarele criterii: aspectul vizual (culoare, limpiditate, perlaj), impresia olfactivă, impresia gustativă (aromă, postgust), impresie globală (echilibru, corpolență).

Marian Timofti

Marian Timofti


 Premiile se vor acorda pentru fiecare categorie în parte și vor purta mențiunea: „Apă apreciată și recomandată de juriul Concursului Național de Ape Minerale 2013”. Numărul de premii acordate la o categorie nu va depăși 30% din numărul total de probe înscrise la categoria respectivă.

 Pentru producători va fi o premieră, deoarece nimeni nu a făcut până acum o evaluare comparativă, la nivel gustativ, a apelor minerale din piață. Pentru operatorii de HORECA rezultatele vor fi extrem de folositoare atunci când vor trebui să ia decizii de listare a apelor minerale. Pentru somelierii români va fi, cu siguranță, o premieră, care va marca începutul unei noi specializări profesionale: „hidrosomelierii”. Nu în ultimul rând, pentru consumatori, rezultatele concursului vor fi un ghid util atunci când se vor afla în fața unui raft imens cu ape minerale și se vor întreba care este produsul ce li se potrivește mai bine.

 Producători de apă minerală invitați: Borsec, Stânceni, Poiana Negri, Perla Harghitei, Phoenix Buziaș, Bucovina, Roua Munților, Carpatina, Bodoc, Amfiteatru, Perla Covasnei, Zizin, Vâlcele, Lipova, Tușnad, Hera, Izvorul Minunilor, Biborțeni, Harghita, Nova Oaș, Boholt, Keia, Talea, Azuga, Bilbor, Aqua Carpatica, Aqua Sara, Aqua Hercinica, Perenna Premier, Izvorul Muntelui, Spring Harghita, Apa Iezer, Poiana Izvoarelor, Apa Maxima, Calipso.

Concursul Național de Ape Minerale

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Concursul Național de Ape Minerale 2013Palmaresul primului Concurs Național de Ape Minerale din România apa minerala, spritPauza de șpriț, sau despre prima degustare publică de apă minerală din România Astăzi începe prima ediție a festivalului PROVINO A început prima ediție a Festivalului Provino

  • ape minerale, concurs, degustari, eveniment, Marian Timofti, OSR 2011

3 thoughts on “Prima ediție a Concursului Național de Ape Minerale”

  1. berbecutio 19/11/2013 at 01:34

    Subtila denumirea “invitati” :D. Sa vedem cati o sa vina de fapt. Si daca (probabil) cei mari n-o sa vina, de ce sa nu se achizitioneze de la raft? Presupun ca nu pretul e problema.

    Reply ↓
    1. costachel Post author19/11/2013 at 02:32

      Berbecutio dragă, sper că ești conștient de faptul că întrebările tale sunt cam retorice. Și sunt ferm convins că știi că eventualele răspunsuri nu-s aici. N-ai vrea tu să-i întrebi pe organizatori? Hai, că doar îi cunoști… 🙂

      Reply ↓
  2. anonymus 19/11/2013 at 12:49

    Alexandru Lulescu si Nicu Constantin (Dumnezeu sa-i ierte si sa-i odihneasca) au facut mai demult o degustare. Tin minte ca la plecare erau ”morți de treji”. Pe cand un novemberfest cu butoaie de sute de hectolitrii de apa minerala acidulata pentru cei ce-si doresc senzatii tari…Va salut si la mai tare (ca să zic asa)

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved