• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Mușchi de vită cu legume

Apr 28, 2009 costachel Fripturi la cuptor, Rețete, Retete cu carne de vită, Rețete de fripturi 0


Mușchi de vită cu legume

O friptură de mușchi de vită absolut grozavă, pe care ar fi păcat să n-o luați în considerare, mai ales că acuși or să geamă piețele de o groază de legume proaspete. E foarte bună, e ușoară (aproape de regim), nu trebuie s-o supravegheați tot timpul, ce mai, e de-a dreptul obligatoriu să treceți acest excelent mușchi de vită în palmares. Ia hai să vedem!

Pentru a ospăta 6 persoane vă trebuie

800 g mușchi de vită (mânzat),
300 g boabe de mazăre, proaspăt extrase din teci,
80 g unt,
1 ceapă,
1 ceapă verde,
2 morcovi,
1 tulpină de țelină verde (sau 1/4 de rădăcină, oricum o să dam sosul prin sită),
2 cartofi mijlocii,
1 conopidă mică,
1 rămurică de cimbru, preferabil proaspăt,
5 linguri de ulei (de măsline, că-i mai sănătos),
100 ml supă,
1 păhărel de coniac (bun!),
1/2 pahar de vin alb sec,
sare și piper.

Curățați și spălați un morcov, țelină și ceapa. Tocați-le cât mai mărunt.

Legați mușchiul de vită cu sfoară și rumeniți-l într-un vas care merge la cuptor cu 40 g unt și 4 linguri de ulei. Adăugați legumele pregătite anterior, cimbrul, sărați, piperați, turnați vinul, supa și coniacul, după care lăsați-le împreună câteva minute, să se cunoască mai bine.

Acoperiți vasul (dacă n-aveți capac la el, e buna și folia de aluminiu) și băgați-l în cuptorul încins, unde trebuie să stea, la foc zdravăn, circa o oră.

După ce-ați introdus mușchiul de vită în cuptor, luați o pauză de vreo jumătate de oră, că o meritați, după care tăiați bucatele cartofii și morcovul rămas, desfaceți conopida în bucățele mici și fierbeți totul în aburi un sfert de oră. Sărați-le și țineți-le la cald.

Cât timp fierb, tocați ceapa verde și căliți-o în uleiul și untul care v-au rămas, adaugați mazărea și continuați fierberea (adăugând, eventual, câte o lingură de apăm dacă și când trebuie), la foc mijlociu spre mic, timp de 10 minute.

Scoateți mușchiul, eliminați sfoara (care, firește, n-are alt rol decât să-i mențină mușchiului forma rotundă), lăsați-l să se răcorească puțin (timp în care treceți prin sită sosul format în urma frigerii) și tăiați-l felii. Așezați-le pe un platou, puneți alături legumele fierte și turnați deasupra sosul.

Ca vin pentru această friptură estivală, un roșu tânăr și proaspăt aș zice eu să alegeți, nici prea dur, că-s destule legume, dar nici prea ușurel, că-i vorba, totuși, de un mușchi de vită.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Mușchi de vită cu sos de piper verde Muschi de vita cu ciuperci, prosciutto si cafeaMușchi de vită cu ciuperci, prosciutto și cafea Mușchi de vită cu ciuperci pe canapeaMușchi de vită cu ciuperci pe canapea Mușchi Wellington

  • cartofi, conopida, cuptor, friptura, legume, mazare, morcovi, muschi, muschi de vita, tava, telina, vita

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved