• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Mușchi de vită cu ciuperci, prosciutto și cafea

Mar 31, 2012 costachel Fripturi la tigaie, Rețete, Retete cu carne de vită, Rețete de fripturi 0


Muschi de vita cu ciuperci, prosciutto si cafea

Sună pompos? Ei, nu prea contează, ideea de bază e că mușchiul de vită cu ciuperci care urmează e o mâncare excelentă, foc de interesantă și gustoasă iar, pe deasupra, partitura de bază se pretează la numeroase interpretări, menite să o facă cvasi-instantaneu pe gustul fiecăruia. Și probabil că nu mai e nevoie să vă spun că e o rețetă foc de rapidă, doar e mușchi de vită, nu?

4 felii frumoase de mușchi de vită (cam 200 g bucata),
8 felii subțiri de prosciutto,
200 g ciuperci de cultură proaspete (champignon),
300 g amestec de ciuperci congelate,
Marsala (sau alt vin fortifiat) sec,
50 ml cafea tare (espresso),
100 ml smântână,
cimbru,
unt și ulei,
sare și piper.

Mai întâi înfășurați, pe grosime, fiecare felie de mușchi cu câte două felii de prosciutto. Legați cu sfoară de bucătărie, să nu se desfacă.

Încingeți într-o tigaie încăpătoare cam 30 g unt, împreună cu 3 linguri de ulei. Puneți carnea, rumeniți-o repede pe ambele fețe, parfumați cu cimbrul și stingeți cu puțin vin.

Tăiați ciupercile proaspete felii și adăugați-le lângă mușchi. Căliți-le 2-3 minute, adăugați-le și pe cele congelate. Continuați sotarea, la foc viu, 5-6 minute. Sărați, piperați, scoateți carnea din tigaie și țineți-o la cald, scoțând apoi, cu grijă, sfoara (prosciutto-ul trebuie să rămână pe loc). Verificați ciupercile și mai căliți-le puțin, dacă ziceți că mai trebuie, dacă nu, nu.

În timpul ăsta, separat, într-o crăticioară, dați în fiert smântâna și cafeaua, împreună cu 2 linguri de Marsala. Lăsați sosul să fiarbă și să scadă 5-6 minute, amestecând din când în când.

În fine, puneți mușchiul de vită pe farfurie, ciupercile de jur împrejur, turnați sos deasupra și serviți imediat.

Vă dați seama că principala problemă e gradul de coacere al cărnii, fiindcă fiecare le are pe ale lui, unuia îi place mușchiul de vită mai în sânge, altuia mai pătruns. Aș că puteți regla timpii, pe de o parte, din sotarea inițială sau, parcă mai simplu, scoateți feliile din tigaie pe rând, lăsându-le, firește, mai puțin pe cele dorite mai în sânge.

Variantele, după cum sugeram la început, sunt foarte multe, începând de la prosciutto-ul care poate fi oricând înlocuit cu bacon, speck ori costiță autohtonă, după cum și ciupercile pot fi din cele care vă plac sau pe care le-ați găsit la prăvălie. Și, evident, sosul de cafea poate fi oricând înlocuit cu vreun altul, după buna dumneavoastră plăcere.

Cât despre vin, cu siguranță ne trebuie un roșu zdravăn. Și sunt destule din cele numite „de reflecție”, cu buchet năprasnic de magazin de cafea și coloniale, care nici nu prea merg la altceva și de-abia așteaptă să fie băute la acest mai puțin obișnuit mușchi de vită cu ciuperci.

S-ar putea să vă intereseze și:

Mușchi de vită cu ciuperci pe canapeaMușchi de vită cu ciuperci pe canapea Mușchi de vită cu sos de piper verde Mușchi de vită cu legume Mușchi Wellington

  • cafea, ciuperci, costita, muschi, muschi de vita, smantana, vita

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved