• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Mușchi de vită cu ciuperci pe canapea

Nov 19, 2012 costachel Fripturi la grătar, Rețete, Retete cu carne de vită, Rețete cu ciuperci, Rețete de fripturi 0


Mușchi de vită cu ciuperci pe canapea

O rețetă tare simplă și foc de gustoasă, acest mușchi de vită cu ciuperci pe canapea. Și pe deasupra mai e și spectaculoasă, așa că ne putem gândi la ea chiar și pentru mesele mai festive (nu neapărat cele care se apropie). Hai să vedem mai exact despre ce-i vorba.

600 g mușchi de vită, tăiat în 4 felii frumoase,
4 fâșii lungi de costiță (bacon, pancetta etc.), neafumată,
300 g ciuperci congelate (de preferință din cele amestecate),
1-2 căței de usturoi,
50 g unt,
1 pachet de aluat franțuzesc,
1 legătură mică de pătrunjel,
sare și piper.

Mai întâi curățați (dacă-i cazul) feliile de mușchi de vită. Sărați-le, piperați-le și înfășurați-le pe circumferință cu fâșiile de costiță. Legați cu sfoară sau fixați cu o scobitoare.

Desfaceți ruloul de aluat pe masa de lucru, presărată cu puțină făină (nu-l întindeți!). Tăiați-l în cruce, în așa fel încât să obțineți 4 canapele. Puneți-le la copt, în tava tapetată cu pergament, în cuptorul încins la 180ºC. Ungeți-le cu puțin unt topit (cam 20 g) și coaceți-le aproximativ 20 de minute (sau până când s-au aurit frumos).

Încingeți restul de unt într-o tigaie. Căliți ușor usturoiul mărunțit, puneți și ciupercile (așa, congelate) și căliți totul aproximativ 20 de minute. Sărați, piperați, presărați pătrunjelul spălat, curățat și tocat mărunt.

Încingeți bine grătarul de pus pe aragaz (sau grill-ul cuptorului) și frigeți repede feliile de mușchi pe fiecare parte. Hai să zicem câte 5 minute, dar fiecare își are gusturile personale, drept pentru care nu insist.

În fine, puneți pe fiecare farfurie câte o „canapea”, așezați în centru câte o felie de mușchi de vită (ați eliminat sfoara/scobitoarea, da?), distribuiți echitabil deasupra ciupercile și serviți imediat.

Cât despre vin, doar scriind rețeta asta și mi s-a făcut (din nou!) o poftă nebună de-un Cabernet. Dar puteți turna în pahare și alte vinuri roșii hotărâte și bățoase, că tare se mai bucură un mușchi de vită cu ciuperci (sau fără!) când dă de ele.

S-ar putea să vă intereseze și:

Muschi de vita cu ciuperci, prosciutto si cafeaMușchi de vită cu ciuperci, prosciutto și cafea Mușchi de vită cu sos de piper verde Mușchi de vită cu legume Volovan cu mușchi de vițel și ciuperci

  • aluat frantuzesc, ciuperci, cuptor, gratar, muschi, muschi de vita, sote, vita

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Ion on Afumături – tehnici de preparare
  • costachel on Pilaf de vinete
  • lucretia on Pilaf de vinete
  • Marcian Dumitrescu on Marar
  • Steriana on Pască rusească, varianta Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved