• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Mini-tarte cu dovlecei și roșii

Apr 14, 2011 costachel Mâncăruri cu dovlecei, Rețete, Rețete cu legume, Rețete de aperitive, Rețete de tarte sărate, Rețete ovo-lacto-vegetariene 2


Ei, bineînțeles că nu-i musai sa faceți mini-tarte, dacă vi se pare mai simplu, faceți o singură mare tartă și tăiați-o felii. Firește că gustul n-o să se schimbe prea mult și că veți avea în farfurie cam același aperitiv cald, gustos și apetisant. Care, sigur, seamănă cu alte tarte din aceeași categorie (de pildă cu o quiche lorraine vegetariană), după cum și pe baza rețetei de mai la vale puteți broda o sumedenie de variante, în funcție de propriile dumneavoastră preferințe sau de stocul cămării și al frigiderului.

Pentru a vedea însă mai exact despre ce-i vorba, trebuie să aveți la îndemână 1 pachet de aluat franțuzesc, decongelat, 2-3 linguri de smântână, 4 ouă, 2 roșii, 1 dovlecel, 1 ceapă, 1 cățel de usturoi, ulei de măsline, busuioc, sare, piper.

Curățați și tăiați ceapa și usturoiul (mai mărunt, felii subțiri, cum vă place). Încingeți puțin ulei într-o tigaie și căliți-le până se înmoaie bine (cam 5 minute).

Eliminați extremitățile dovlecelului și tăiați-l cubulețe (dacă-i tânăr, lăsați-i coaja în pace). Eliminați partea verde a roșiei și tăiați-o felii. Bateți într-un castron ouăle cu smântâna, câteva frunze de busuioc mărunțit, sare și piper.

Porționați aluatul în funcție de dimensiunile finale pe care le doriți (sau de diametrul formei/formelor de tartă de care dispuneți). Repartizați echitabil legumele, turnați uniform amestecul de ou cu smântână și băgați totul în cuptorul încins dinainte (200ºC), unde trebuie să stea cam 40 de minute (sau până se rumenește frumos).

Variante vă dați seama că sunt destule: s-ar putea să vreți să încercați cu alte legume, busuiocul merge la fix cu roșiile și dovleceii, dar poate dumneavoastră nu vă place, desigur că și niște brânză și-ar putea face apariția prin narațiune, în fine nu de opțiuni ducem lipsă la rețeta de față. A, și mie mi-a plăcut cu măsline alături, dar firește că nu e singura completare posibilă.

Cât despre vin, v-aș sugera o Fetească Regală, dar firește că, și în cazul acesta, preferința personală devine automat lege.

S-ar putea să vă intereseze și:

Mini-tarte de cartofi cu cașcaval afumat Tortilla cu dovlecei Vinete, dovlecei și roșii la cuptor Paste cu vinete, dovlecei si rosii la cuptorPaste cu vinete, dovlecei și roșii gratinate la cuptor

  • aperitiv, dovlecei, oua, rosii, smantana, tarta

2 thoughts on “Mini-tarte cu dovlecei și roșii”

  1. vasile 14/04/2011 at 21:51

    A mers de minune si cu un Chardonnay australian.
    Multumim.

    Reply ↓
    1. costachel Post author15/04/2011 at 08:03

      Cu multa placere 🙂 Avem asadar prima lege aprobata 😀

      Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved