Despre zabaglione v-am povestit deja, așa că n-are rost să mă repet. Dar simplissima și excelenta rețetă de mai la vale nu puteam să nu v-o povestesc separat, fie și pentru simplul fapt că este una dintre relativ puținele situații în care acest excelent desert italian intră în compoziția unei preparații la cuptor (chiar dacă e vorba de doar câteva secunde). Ia să vedem despre ce-i vorba!
6 kiwi, 4 gălbenușuri, 75 g zahăr (sau puțin mai mult, dacă vă place mai dulce), 150 ml vin alb, dulce și aromat (Muscat, Tămâioasă, cam pe-aici)
câteva frunze de mentă, pentru decor.
Dați drumul cuptorului, în poziția grill.
Curățați kiwi-ul, tăiați-l rondele (să măi mai spun că trebuie să alegeți fructe ferme? Nu vă mai spun…). Repartizați feliile în 6 forme mici termorezistente (Jena, ceramică, gresie etc.)
Faceți un zabaglione (detaliile sunt aici), turnați-l peste kiwi și puneți vasele sub grill, câteva secunde (să se rumenească doar un pic, cât să se vadă că au fost pe-acolo și nimic mai mult).
Decorați cu frunzulițele de mentă și serviți imediat.
Cât despre vin, pe care l-ați pus în zabaglione, tot pe acela turnați-l și-n pahar.