• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Înghețată de zmeură (fragi, căpșune…)

Jun 21, 2012 costachel Înghețate, Rețete, Rețete de dulciuri, Rețete ovo-lacto-vegetariene 2


Înghețată de zmeură fragi căpșune

Înghețata de zmeură (sau fragi, sau căpșune ș.a.m.d.) se numără, cel puțin din punctul meu de vedere, printre cele mai bune și răcoritoare deserturi ale verii. Nu se face greu deloc, mai ales dacă aveți ceva îndemânare la făcut crema de gălbenușuri cu lapte/smântână. Iar dacă încă n-o aveți, aș zice că e bine să o căpătați, fiindcă pe baza acestei creme puteți face un număr practic nelimitat de înghețate (dar asta cred că v-am mai spus-o, așa că nu insist).

Revenind însă la înghețata de zmeură (fragi, căpșune…), lista de cumpărături zice așa:

600 ml smântână dulce (de frișcă),
5 gălbenușuri,
115 g zahăr pudră,
500 g zmeură (fragi, căpșune…),
50 g zahăr,
1 lingură zeamă de lămâie.

Zdrobiți 4-5 linguri de zmeură cu furculița (nu insistați prea tare). Puneți deoparte, în frigider. Păstrați alte câteva fructe întregi, pentru decor.

Amestecați restul de zmeură cu zahărul și zeama de lămâie, apoi treceți prin sită (dacă știți altă metodă de a scăpa de semințe, n-am cum să mă opun).

Bateți bine gălbenușurile cu zahărul, până ce compoziția se umflă și se albește.

Dați într-un clocot smântâna, lăsați-o să se răcorească puțin și turnați-o cu grijă peste amestecul de gălbenușuri cu zahăr, bătând non-stop cu telul.

Puneți amestecul la fiert în bain-marie (sau, mai simplu, într-o oală de fiert laptele, cu pereții dubli). Amestecați cu o lingura de lemn. Când compoziția începe să „îmbrace” dosul lingurii, închideți focul.

După ce s-a răcit, amestecați-o cu sucul de zmeură și cu fructele zdrobite. Vărsați preparația în mașina de gheață, dacă aveți. Dacă nu, turnați-o într-o formă corespunzătoare și puneți-o în congelator. Ca să scăpați de ace, va trebui însă ca, o dată pe oră, să o scoateți și să bateți bine compoziția cu o furculiță, desprinzând bine toată partea înghețată de pe margini și fund. Iar operația asta trebuie făcută de cel puțin 3 ori.

Înainte de a servi, puneți înghețata de zmeură în cupe și decorați cu fructele întregi puse deoparte. Eventual, puteți păstra puțin și din sucul de zmeură (sau să faceți altul), ca să puneți la fiecare porție 1-2 linguri, pe post de sos.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Diplomat cu fragi Clătite de mango cu cremă de căpșuneClătite de mango cu cremă de căpșune Înghețată de cacao cu ciocolată Înghețată cu rom și stafide

  • capsune, desert, fragi, inghetata, masina de inghetata, zmeura

2 thoughts on “Înghețată de zmeură (fragi, căpșune…)”

  1. Folii auto 21/06/2012 at 15:41

    Foarte buna inghetata! multumim pentru minunata cupa, ne-am mai racorit un piculet :))

    Reply ↓
  2. claudia 21/06/2012 at 20:25

    Cea mai buna inghetata este cea facuta in casa, chiar am sa incerc reteta

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved