• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Diplomat cu fragi

Jul 08, 2008 costachel Rețete, Rețete celebre, Rețete de dulciuri 0


prajitura Diplomat

Ei da, e sărbătoare. Când apare un diplomat pe masa, e semn clar de bucurie sau, în cel mai rău caz, doar de oaspeți de seamă, cărora trebuie să le pui în față ceva deosebit. E o prăjitură europeana prin definiție: francezii zic ca-i a lor (dar și ei numesc crema de vanilie „crème anglaise“) austriecii și nemții nu zic nici ei nu, ce mai, Maastricht curat și parlament la Strasbourg! Cu o paternitate atât de disputată, trebuie să fie ceva bun, nu?

Pentru 6 amatori de diplomat vă trebuie

170 g de blat de tort, tăiat mai întâi în jumătate pe grosime, apoi în cubulețe,
4 linguri de lichior de fragi,
115 g dulceață de fragi,
300 g fragi,
450 g de cremă de vanilie (făcută ca pentru cremșnit), aromată cu două linguri de lichior de fragi,
300 g frișcă,
fragi, migdale prăjite și frunze de mentă, pentru decor.

Tapetați fundul unui vas mare de sticlă (un bol cu diametru mare e ideal) cu jumătate din cuburile de blat de tort. Însiropați-le cu două linguri de lichior și puneți cu lingurița jumătate din dulceață în grămăjoare mici. Faceți deasupra un strat din jumătate din cantitatea de fragi. Turnați jumătate din cremă, în asa fel încât să acoperiți bine totul.

Repetați straturile și puneți-l pe diplomat la frigider, timp de două ore. Puneți deasupra frișca și decorați cu fragi, migdale și frunze de mentă înainte de a servi.

Ei, dar asta este doar o variantă. Puteți înlocui fragii cu caise, piersici, căpșune, mure sau orice fruct credeți dumneavoastră de cuviință. În fiecare caz însă, aveți grija să folosiți dulceața și lichiorul corespunzătoare. Deși cred că, dacă veți amesteca fructele și aromele, n-o să protesteze nimeni prea tare.

Băutura pentru diplomat? Apoi musai un vin dulce și aromat. Ba chiar și un spumant așijderea, la o adică, însă numai dacă-i bun. Oricum, feriți-vă cât puteți de porcăriile alea cică aromate cu „fructe“.

S-ar putea să vă intereseze și:

Inghetata de zmeuraÎnghețată de zmeură (fragi, căpșune…) Mandarine flambate Bavarez cu alune Gelatină de cireșe cu cremă de smântână

  • blat de tort, crema, crema de vanilie, desert, dulce, fragi, frisca, fructe, rece, reteta, vanilie

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved