• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Înghețată de cacao cu ciocolată

Jul 04, 2011 costachel Înghețate, Rețete, Rețete de dulciuri, Rețete lacto-vegetariene 0


Înghețată de cacao cu ciocolată

Adevărul e că atâtea deserturi industrializate ne îmbie pe la toate colțurile încât destul de rar mai apucăm să preparăm în casă o înghețată. Și e păcat, fiindcă e mult mai gustoasă (încercați fie și numai această înghețată de cacao cu ciocolată!), putem controla mai bine ingredientele care intervin în narațiune, ce mai, numai avantaje. A, că trebuie să mai și muncim oleacă, mai ales dacă nu avem mașină de înghețată? Cât se poate de adevărat, dar după nițică transpirație și mai bună o să ni se pară înghețata noastră.

Pentru această variantă de înghețată de cacao cu ciocolată avem nevoie de

500 ml lapte, cât mai gras,
75 g zahăr pudră,
25 g cacao,
1 baton de vanilie,
115 g ciocolată neagră (minimum 60% cacao), spartă bucățele,
25 cl smântână dulce (de frișcă).

Puneți jumătate din laptele la fiert cu zahărul, cacaoa și ciocolata, la foc moale. Amestecați din când în când, până amestecul devine perfect omogen. Stingeți focul și lăsați amestecul să se răcească.

Crestați batonul de vanilie pe lung și puneți-l la fiert în restul de lapte. Când se umflă, stingeți focul și lăsați-l la macerat, acoperit.

Când ambele compoziții s-au răcit, puneți-le într-un castron, adăugați și frișca, amestecați cu multă grijă și turnați totul în mașina de înghețată (dacă aveți).

Dacă nu, rețineți mai întâi tertipul că e mult mai bine dacă toate ingredientele au stat la frigider câteva ore înainte de amestecarea finală. Turnați totul într-o formă rezistentă la temperaturi joase, cu capac și destul de încăpătoare ca să permită o amestecare eficientă. Puneți vasul acoperit în congelator și, din oră în oră, trebuie să-l scoateți, să bateți bine compoziția cu o furculiță, desprinzând bine toată partea înghețată de pe margini și fund. Iar operația asta trebuie făcută de cel puțin 3 ori (v-am prevenit doar că e vorba de muncă!).

Scoateți înghețata de cacao cu ciocolată din congelator cam cu 10-15 minute înainte de servire (să nu fie chiar bocnă) și decorați-o după plac. Cu bucățele de ciocolată albă (pentru contrast), cu puțină frișcă, cu fructe de pădure etc.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Înghețată de cacao cu stafide Grapefruit confiat cu inghetata de cacaoGrepfrut confiat cu înghețată de cacao Înghețată cu rom și stafide Fondant de ciocolata cu portocale

  • cacao, ciocolata, desert, inghetata, masina de inghetata, vanilie

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved