• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Iepure de casa cu masline si dovlecei

Jul 22, 2008 costachel Rețete, Rețete cu carne de iepure 0


A incercat el Ceausescu ce-a incercat sa ne faca sa mincam iepure de casa si nutrie, dar n-a reusit. Si e pacat, cel putin in ceea ce priveste urecheatul, care e foarte gustos cand e bine gatit. N-are el chiar acelasi gust cu al vanatului, dar asta nu inseamna decat ca trebuie folosit in retete concepute doar pentru el, taman precum cea care urmeaza. Pare ea, la citirea titlului, o ruda a clasicului iepure cu masline dar, dupa cum veti vedea, e cu totul alta mancare de peste. Se mananca fierbinte, are prea putina ceapa si rosii deloc, ramane vinul si apar dovleceii, ce mai, e altceva. Dar e foarte buna, e mai usoara si e de-a dreptul varatica. Ia sa ne-apucam de treaba.

Pentru 4 persoane avem nevoie de 1 iepure, curatat si taiat bucati, 500 g dovlecei, tineri si subtiri, 1 ceapa mica, 2 linguri de faina, vin alb sec, 60 g masline, cimbru proaspat, otet, ulei, unt, sare si piper.

Presarati bucatile de carne cu faina si rumeniti-le, impreuna cu ceapa tocata, in 3 linguri de ulei si una de unt. Stingeti cu o cana de vin, sarati, piperati, micsorati focul, puneti capacul si lasati totul sa fiarba 1 ora. In timpul asta curatati doveceii si puneti-i sa fiarba 7-8 minute in apa clocotita, in care ati pus sare si un pahar de otet. Scurgeti, uscati si taiati felii. Puneti dovleceii peste iepure spre sfarsitul fierberii, presarati cu frunzulite de cimbru (1 lingurita). Adaugati si maslinele (eventual desarate, daca ziceti ca-i cazul), lasati-le pe toate impreuna doua-trei clocote si serviti.

Un Merlot mai usurel, mai de prin nord, este exact ceea ce-i mai lipseste. Desi, daca veti face reteta cu vreun urecheat impuscat prin cele paduri, atunci vigoarea sporita a vinurilor din sud va fi, cu siguranta, de preferat.

Pai nu-i pacat sa nu mancam iepure?

S-ar putea să vă intereseze și:

Default ThumbnailIepure a la tanti Vali Iepure vanatoresc cu mamaliga prajita Iepure cu sos de bereIepure cu sos de bere Pilaf de ciuperci cu dovleceiPilaf de ciuperci cu dovlecei

  • cratita, dovlecei, friptura, iepure, masline, reteta

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Ion on Afumături – tehnici de preparare
  • costachel on Pilaf de vinete
  • lucretia on Pilaf de vinete
  • Marcian Dumitrescu on Marar
  • Steriana on Pască rusească, varianta Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved