• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Iepure cu sos de bere

Jan 18, 2012 costachel Rețete, Rețete de vânat 0


Iepure cu sos de bere

O mâncărică de iepure un pic mai specială, în sensul că berea ia cu hotărâre locul vinului, atât în marinată, cât și în cratiță, rezultatul fiind astfel ceva mai neașteptat (dar foarte gustos!). E cumva o „a treia cale” pentru cei care, pe de o parte, nu prea suportă gustul de vânat „natur” însă, pe de altă parte, nu se dau în vânt nici după marinare (ziceți că-s, pur și simplu, mofturoși? Ei, nici chiar așa!). Oricum ar fi însă, eu zic că este o rețetă care trebuie încercată măcar o dată. Iepure să fie!

1 kg carne de iepure, tăiată bucăți,
cam 100 g făină (preferabil integrală),
1 sticlă de bere blondă (0,5 l),
2 căței de usturoi,
câteva boabe de ienupăr,
cimbru,
ulei,
sare.

Puneți bucățile de iepure (curățate, spălate și uscate) într-un vas încăpător, presărați ienupărul, cimbrul și usturoiul tăiat feliuțe subțiri, turnați berea, acoperiți și băgați totul în frigider. Dacă berea n-a acoperit bine totul, întoarceți din când în când bucățile.

După minimum 24 de ore scoateți carnea, uscați-o, sărați-o, tăvăliți-o prin făină și prăjiți-o pe toate părțile, în uleiul încins, într-o tigaie încăpătoare, cu pereții înalți (sau într-o cratiță largă).

Când s-a aurit pe toate părțile, turnați marinata și continuați fierberea, la foc moale, încă vreo 45 de minute, să se frăgezească iepurele și să scadă sosul. Spre final, mai presărați puțin cimbru.

Serviți mâncarea fierbinte, cu o garnitură după plac (eu v-aș recomanda un piure, dar nu vă oblig). Iar în pahare, chit că iepurele a stat în bere, e musai să turnați un vin roșu țapăn. Un Cabernet Sauvignon, de-un paregzamplu.

S-ar putea să vă intereseze și:

Default ThumbnailIepure a la tanti Vali Iepure de casa cu masline si dovlecei Iepure vanatoresc cu mamaliga prajita Iepure alla IschitanaIepure alla Ischitana

  • bere, iepure, sos

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved