De fapt, un fel de iepure cu masline, dar daca astfel a botezat-o prietenul Bogdan… Am redescoperit-o rascolind, la rugamintea lui (coincidenta!), prin arhiva de CD-uri dupa un formular. Asa am dat din nou peste reteta de mai jos (culeasa tot de el, habar n-am cine-i tanti Vali), de care uitasem completamente. O reproduc intocmai asa cum a fost scrisa dupa dictare, acum 5 ani si mai bine.
„Asadar se impusca domnul iepure, se beleste, se parleste, apoi se taie in bucati. Se prajeste in ulei fiecare bucata, apoi se pune deoparte. In acelasi ulei se prajeste ceapa arpagica pana se aureste. Se adauga bucatile de iepure prajit si se flambeaza totul cu un paharel de coniac. Mai lasi la foc pana se prajeste mai bine, apoi pui o frunza sau doua de dafin, un catel de usturoi zdrobit, sare si piper dupa gust, iar la final un pahar de vin. Astepti sa scada si adaugi maslinele si putin bulion de rosii, mai stai sa fiarba un pic si gata.“
Nu mai tin minte ce-am baut atunci, dar cu siguranta ca astazi, daca as face rost de-un urecheat proaspat puscat, l-as gati fix asa, turnandu-mi in pahar un Cabernet Sauvignon de Samburesti (Castel Bolovanu)
Tanti Vali este nevasta unui proprietar de popas din drumul Brasov – Fagaras, Nelu, prieten bun cu Herbert.