• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Iepure vanatoresc cu mamaliga prajita

Sep 23, 2008 costachel Rețete, Rețete cu carne de iepure 2


Iaca o reteta care pare sa fie romaneasca de-a binelea, numai ca nu-i. E italiana, dar nu-i nici un pacat in chestia asta, e chiar interesant sa vezi cum au stiut italienii sa puna pardalnica de polenta pe mesele cele mai pretentioase. Nu-i o reteta chiar simpla, timpul de fierbere e destul de mare, dar va asigur ca n-o sa regretati, aromele mediteraneene care se degaja si gustul absolut deosebit recompensand pe de-a-ntregul timpul petrecut langa cratita. Incercati si va veti convinge.

Pentru 4 persoane, lista de achizitii arata asa: 1 iepure de circa 1,5 kg, gata curatat, 1 l vin rosu zdravan, 1/2 l vin alb sec, 1/2 l otet de vin alb, 50 g costita, 1 ceapa, 3 catei mari de usturoi, 2 hamsii, 2 linguri de capere, dafin, rozmarin, salvie, ulei de masline, sare, piper si ardei iute, 250 g mamaliga rece, taiata cubulete.

Taiati iepurele bucatele si spalati-l intr-un castron in care ati amestecat otetul si vinul alb. Scurgeti bucatile de carne si puneti-le intr-un vas curat. Adaugati usturoiul curatat, 1 ramura de rozmarin (sau o lingurita de rozmarin uscat), cateva frunze de salvie si de dafin, acoperiti-l cu vinul rosu si lasati la marinat cateva ore sau peste noapte. Tocati marunt ceapa si costita, caliti-le in ulei (cateva linguri), adaugati bucatile de carne si rumeniti totul la foc iute timp de vreo 20 de minute. Intre timp, tocati hamsiile dezosate, caperele, cateva frunze de salvie, ceva rozmarin si putin ardei iute (sau mai mult, dumneavoastra decideti).

Cand carnea va fi rumenita, puneti-le pe cele de mai sus langa ea, turnati cam 1/2 pahar de ulei si amestecati. Cand carnea a absorbit aproape in intregime uleiul, stingeti cu zeama strecurata a marinatei, micsorati focul la minimum, acoperiti si lasati totul sa fiarba vreo 2 ore. Sosul trebuie sa devina concentrat si destul de gros. Cand e aproape gata, rumeniti cubuletele de mamaliga intr-o tigaie antiaderenta cu putin ulei, puneti totul pe un platou si serviti.

Vinul? Un rosu zdravan, care sa poata face fata cu succes. Eu zic sa incercati un Cabernet Sauvignon de Recas, dar daca o fi de la Sâmbureşti, rau n-o sa va fie.

S-ar putea să vă intereseze și:

Ficăței de pasăre cu sos de roșii și mămăligă prăjită Ochiuri cu mămăligă prăjită Iepure alla IschitanaIepure alla Ischitana Iepure de casa cu masline si dovlecei

  • cratita, friptura, iepure, Italia, mamaliga, sos

2 thoughts on “Iepure vanatoresc cu mamaliga prajita”

  1. traian 01/09/2010 at 19:39

    Sint vinator de 15 ani, si vinez cu predilectie iepuri.
    Daca pun iepurele la “bataie”, ce zici, facem reteta?
    Si mai stiu un secret:am pe cineva in stare sa aduca un rosu pe cinste!!! Prietenii stiu la ce ma refer.

    Reply ↓
  2. Costachel 01/09/2010 at 19:56

    😀 Si zici ca gasim un rosu?

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved