• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Gualtiero Marchesi trece de la trei stele Michelin la McDonalds

Oct 06, 2011 costachel Eveniment, Mozaic 1


Gualtiero Marchesi, cel mai cunoscut Grand Chef din Italia, a anunțat zilele trecute că a creat două noi rețete de hamburger și un desert pentru cunoscutul lanț de fast-food, informează ansa.it.

„M-am întrebat, pur și simplu, ce și unde mănâncă tinerii italieni. Două întrebări simple, care au condus la decizia mea de a colabora cu McDonalds.”

Roberto Masi, directorul executiv al McDonalds Italia, nu și-a ascuns deloc entuziasmul, declarând că această colaborare cu Marchesi reprezintă „un vis devenit realitate”.

Desigur, vocile revoltate nu au întârziat să apară. Roberto Burdese, președintele din Italia al Mișcării Slow Food, a declarat că este vorba despre „un truc cinic de marketing”, scrie independent. co.uk.

„ Domnul Marchesi a fost un inovator strălucit al bucătăriei italiene. Dar aceasta colaborare îți lasă, pur și simplu, un gust amar.”

Pentru McDonalds, Marchesi a creat doi hamburgeri, Vivace (cu bacon, spanac sotat, ceapă marinată, carne tocată de vită, maioneză cu boabe de muștar) și Adagio (chifle presărate cu bucățele de migdale, spumă de vinete, bucățele de roșii, vinete marinate, carne tocată de vită, ricotta sărată). Prețul lor va fi în jur de 4,7 euro.

Desertul urmează să fie un Tiramisu alla milaneze, care va uni două specialități italiene: o felie de panettone cu sos de cafea și cremă de mascarpone cu fructe confiate și migdale, prețul unei porții urmând să fie 2,5 euro.

Luna trecută, cifrele statistice indicau că Italia are cea mai mare proporție de copii cu probleme de greutate din Europa, mai mult de 1/3 din cei în vârstă de până la 8 ani fiind supraponderali sau chiar obezi.

Gualtiero Marchesi, acum în vârstă de 81 de ani, este considerat părintele bucătăriei italiene moderne și a fost primul Chef din peninsulă care a câștigat cele trei stele Michelin.

S-ar putea să vă intereseze și:

Trei cafele pe zi, soluția pentru o viață mai lungă? Salată de fasoleSalată de fasole, în trei variante Rioja, Drăgășani, Adamclisi, plus trei vinuri fără alcool Salată de vineteSalată de vinete, tot în trei variante

  • fast-food, Italia, Marchesi, McDonalds, slow food

1 thoughts on “Gualtiero Marchesi trece de la trei stele Michelin la McDonalds”

  1. aphextwinz 06/10/2011 at 15:38

    Sigur il preocupa soarta copiilor italieni si nu avantajele financiare :)))

    Pot sa creez si eu zeci de mii de modele de sandwich-uri sanatoase, asa, si? Dar na, o mana spala pe alta, “mecii” isi fac reclama si Marchesi isi asigura cosciug mai confortabil 😀

    Scuzati intromisiunea.

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved