• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Trei cafele pe zi, soluția pentru o viață mai lungă?

May 17, 2012 costachel Știri 0


Adulții cu vârsta cuprinsă între 50 și 71 de ani, care beau cel puțin trei cești de cafea pe zi, prezintă riscuri de deces mai mici cu aproximativ 10% în raport cu persoanele care nu beau deloc. Aceasta este concluzia la care a ajuns un studiu realizat de Institutul Național american al Cancerului (NCI), ale cărui rezultate au fost publicate astăzi de New England Journal of Medicine (NEJM).

Studiul a fost realizat cu ajutorul unui chestionar care a fost completat de un număr de 400.000 de persoane (din această categorie de vârstă), în perioada 1995-1996, care au fost apoi urmărite până în 31 decembrie 2008.

Rezultatele arată că persoanele care consumă, în medie, 3 cești de cafea pe zi (normală sau decofeinizată), prezintă un risc mai mic cu 10% (raportat la cei care nu beau deloc cafea) să moară datorită unor afecțiuni cardio-vasculare și respiratorii, accidente vasculare cerebrale, diabet zaharat, infecții, accidente sau răni.

Totuși, cercetătorii au constatat că bărbații prezintă un risc ceva mai mare de cancer; în schimb, în cazul femeilor nu a putut fi făcută nicio legătură între băutul cafelelor și decesele cauzate de această maladie.

Autorii studiului au luat în considerare și alte aspecte, precum tabagismul și alcoolismul, pentru a putea fi siguri că rezultatele nu sunt influențate de alte obiceiuri. Astfel, au arătat ei, multă vreme consumul de cafea a fost considerat nociv, când de fapt cauza reală o constituia obiceiul fumatului la cafea.

Totuși, avertizează cercetătorii, rezultatele sunt mai mult statistice decât științifice și nu se pot pronunța deocamdată, cu certitudine, dacă într-adevăr consumul de cafea prelungește viața.

„Cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi din America, dar legătura dintre consum și riscul de deces nu este încă foarte clară”, a ținut să sublinieze dr. Neal Freedman, principalul autor al acestui studiu.

S-ar putea să vă intereseze și:

Cafeaua poate alunga depresiile doamnelor Cafeaua, un aliat prețios în lupta împotriva cancerului Trei crame concurente își dau mâna în campania „Trei pentru vin, vinul pentru toți“ Unele cafele au mai multe calorii decât un cheeseburger dublu

  • cafea, sanatate, studiu

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved