• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Fusilli cu roșii proaspete și hamsii

Jun 22, 2011 costachel Paste cu pește, Rețete, Rețete cu pește, Rețete de aperitive, Rețete de paste, Rețete de salate, Salate de pește 0


Salata de paste cu rosii proaspete si hamsii

Recunosc, nu bag mâna-n foc pentru corectitudinea titlului, pentru că excelenții fusilli de mai la vale intră mai curând în categoria salată de paste. Dar, în fine, n-aș zice că ăsta e cel mai important lucru, mai bine să reținem, încă de la început, că e vorba de o rețetă simplă și foarte gustoasă. Nu de alta, dar ca să putem trece cu mai multă încredere la muncă.

Necesarul?

500 g fusilli,
500 g roșii,
10 fileuri de hamsii (anchovy, anchois etc.) în ulei,
1 pliculeț de șofran,
1 cățel de usturoi,
oregano proaspăt,
ulei extravirgin de măsline,
sare, piper.

Opăriți scurt roșiile, dați-le jos pielița (și sâmburii, dacă vi se par enervanți), tăiați-le bucățele. Puneți-le într-un castron, adăugați 6 fileuri de hamsii, frunzulițe de oregano, un pic de sare (numai dacă mai trebuie!), usturoiul zdrobit, piper și puțin ulei. Amestecați și lăsați-le să prindă gust împreună.

Fierbeți pastele în apă cu sare și cu șofran, treceți-le sub un jet de apă rece, scurgeți-le bine, stropiți-le cu puțin ulei și puneți-le în castronul cu sosul. Amestecați, împărțiți salata pe 4 farfurii, decorați cu oregano și cu câte un fileu de hamsie.

Variante încă n-am încercat, dar nu cred să fie greu de dibuit (s-ar putea de pildă să vreți un pic de zeamă de lămâie, sau să înlocuiți oregano cu pătrunjel). Cât despre vin, prea miros fusilli ăștia a Italia ca să nu vă recomand un Riesling Italian.

S-ar putea să vă intereseze și:

Spaghete cu hamsii și pesmetSpaghete cu hamsii și pesmet Penne cu vinete, dovlecei și roșii Salată napolitană de paste Ouă umplute cu hamsii, capere, castraveciori în oțet și verdețuri

  • fusilli, hamsii, paste, rosii, salata, sofran, usturoi

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved