• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Spaghete cu hamsii și pesmet

Apr 24, 2012 costachel Paste cu pește, Rețete, Rețete de paste 2


Spaghete cu hamsii și pesmet

Sigur că rețeta de spaghete cu hamsii și pesmet ce urmează mai la vale este, la fel precum mult mai celebra aglio olio peperoncino, una tipică de sărăcie italiană. Iei niște hamsii uitate prin cămară, ceva pesmet, ulei sigur mai ai prin casă și, uite-așa, practic din nimic, se cheamă c-ai făcut o mâncare gustoasă și poți să-i chemi pe toți ai casei la masă. Și nu vă speriați, nu urmează o dizertație despre rețetele „de sărăcie” și cvasi-absența lor din bucătăria românească, astăzi trecem direct la treabă. Drept pentru care notați:

500 g spaghete,
10-12 fileuri de hamsii (anchois, anchovy, sau cum or mai fi ele botezate pe cutie),
100 g pesmet,
100 ml ulei (extravirgin) de măsline,
sare și piper.

Scurgeți bine fileurile de hamsii (dacă le-ați cumpărat sub formă de conservă în ulei) sau desărați-le, scoateți eventualele oase și puneți-le în ulei, iar tigaia pe foc. Amestecați și apăsați cu o lingură de lemn, ca să zdrobiți cât mai fin. Când sfârâie frumos, adăugați și pesmetul, și nu vă opriți din amestecare până când nu s-a rumenit frumos.

Odată ajunși aici, aveți două variante: ori turnați sosul ăsta peste spaghetele fierte, scurse și puse într-un castron, ori răsturnați pastele din strecurătoare direct în tigaie și le amestecați cu sosul direct acolo. Dar, în ambele cazuri, nu trebuie să uitați să piperați zdravăn, iar piperul trebuie să fie râșnit chiar atunci.

Și probabil că nu trebuie să vă mai spun că, dacă n-aveți spaghete, puteți folosi în locul lor cam orice fel de paste, cu precizare că, totuși, cele lungi (bucatini, maccheroni etc.) sunt preferabile.

Cât despre vin, e vorba despre pește, mai e și prăjeală, așa că turnați în pahare un Aligoté, nu prea aveți de ales!

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Fusilli cu rosii proaspete si hamsiiFusilli cu roșii proaspete și hamsii Spaghete aglio olio peperoncinoSpaghete aglio olio peperoncino Spaghete cu sos de vin si ceapa rosieSpaghete cu sos de vin și ceapă roșie Spaghete cu măsline

  • hamsii, Italia, pesmet, spaghete

2 thoughts on “Spaghete cu hamsii și pesmet”

  1. aphextwinz 24/04/2012 at 11:45

    Facut, mancat, sunt chiar interesante, dar iaca, nu avui Aligote, deci trebuiesc refacute 😀

    Reply ↓
    1. costachel Post author24/04/2012 at 12:22

      Păi nu? 🙂

      Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved