• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Ouă umplute cu hamsii, capere, castraveciori în oțet și verdețuri

Apr 06, 2012 costachel Rețete, Rețete cu ouă, Rețete de aperitive 2


De pe lista (absolut interminabilă!) cu rețete de ouă umplute care există pe lumea asta, m-am gândit să vă propun mai la vale o variantă foc de interesantă, mai ales datorită verdețurilor care intervin în umplutură (că hamsii, castraveciori sau capere s-or mai fi văzut). Rezultă un aperitiv care, pe lângă faptul că e picant, acrișor și parfumat, mai vine și cu o prospețime absolut îmbietoare, absolut necesară (dacă mă-ntrebați pe mine) unui antreu care trebuie să deschidă masa cu succes. Ia să vedem mai exact despre ce-i vorba!

7 ouă,
1 lingură de smântână,
1 lingură de capere în oțet, bine scurse,
1 lingură de verdețuri (pătrunjel și busuioc), tocat cât de fin,
1 cartof mic, fiert în coajă,
2 castraveciori în oțet,
1 fileu de hamsie în ulei,
1 lingură de oțet,
1 lingură de ulei de măsline,
sare și piper (în mod normal nu mai trebuie, dar să fie la îndemână),
plus încă niște castraveciori, capere, hamsii și pătrunjel pentru decor.

Puneți ouăle la fiert, curățați-le, tăiați 6 dintre ele în jumătate, pe lung, scoateți gălbenușurile și transformați-le în pastă, împreună cu oul rămas întreg.

Scurgeți bine hamsia (anchois, anchovy sau cum o mai fi ea botezată pe conservă), tocați-o cât de mărunt. Zdrobiți cartoful (curățat!) cu furculița, mărunțiți bine castraveciori și scurgeți-i bine (chiar stoarceți-i puțin), tocați și caperele (pe cât posibil). Adăugați-le pe toate în compoziția de ouă, împreună cu smântâna, verdețurile, uleiul și oțetul, omogenizați compoziția și verificați dacă nu cumva mai are nevoie de sare și piper.

Umpleți ouăle cu pasta obținută și decorați-le după plac, cu castraveciori, capere, hamsii și verdeață.

Ce bem? Apoi, sincer, în primul rând la preparația asta mă gândesc la un spumant brut (nu știu de ce, ouăle umplute îmi sugerează musai sărbătoare). Dar o să meargă și un vin alb sec, să zicem Aligoté (de dragul hamsiilor).

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Fusilli cu rosii proaspete si hamsiiFusilli cu roșii proaspete și hamsii Spaghete cu hamsii și pesmetSpaghete cu hamsii și pesmet Castraveți bulgărești în oțet Vițel cu ciuperci, sos de smântână și capere

  • aperitiv, capere, castraveti in otet, hamsii, oua, umplut

2 thoughts on “Ouă umplute cu hamsii, capere, castraveciori în oțet și verdețuri”

  1. lacri 11/04/2012 at 16:16

    La fix reteta dat fiind excedentul de oua vopsite pentru Paste!

    Reply ↓
  2. costachel Post author11/04/2012 at 17:26

    Așa m-am gândit și eu, să dau varianta asta de ouă umplute din timp, să fie acolo 🙂

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved