• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Escalop de vițel cu ciuperci

Sep 12, 2011 costachel Fripturi la tigaie, Rețete, Retete cu carne de vită, Rețete cu ciuperci, Rețete de fripturi 0


Escalop de vițel cu ciuperci

Între noi fie vorba, simplissima rețetă de mai la vale de escalop de vițel cu ciuperci nu poate atinge perfecțiunea decât atunci când folosiți pentru ea ciuperci de pădure. Dar nimeni și nimic pe lumea asta nu vă poate împiedica să o faceți și cu champignoane ori pleurotus, în așteptarea fericitului moment. Un singur lucru vreau doar să vă spun: dacă veți folosi ciuperci de cultură, atunci inspirați-vă copios din sugestiile de variante de la sfârșit, că merită să sporiți un pic sapiditatea mâncării. Dacă însă ați reușit să faceți rost de hribi, zbârciogi, ghebe, gălbiori ș.a.m.d, atunci părerea mea este să faceți rețeta cât mai simplu, că-i păcat să atentăm cu prea multe adaosuri la gustul grozav al acestor ciuperci.

600 g carne de vițel, tăiată felii subțiri
1 kg ciuperci (cu oarecare aproximație)
1 ceapă,
100 g unt,
sare,
pătrunjel tocat.

Prăjiți întâi, pe ambele fețe, feliile de carne. Scoateți-le apoi pe o farfurie.

În aceeași grăsime căliți ceapa tocată cât de fin. Când începe să se înmoaie, adăugați ciupercile, tăiate felii. Căliți totul până-i gata (maximum 10 minute ar trebui să dureze). Dacă vi se pare că-i nevoie, adăugați din când în când un pic de apă (sau, mai bine, vin).

Puneți la loc în tigaie carnea, lăsați-le pe toate împreună două-trei minute, să se cunoască mai bine între ele, adăugați și pătrunjelul, reglați de sare, amestecați și serviți. Cu piure, cu orez sau cu ce doriți dumneavoastră.

Un singur lucru vă mai spun: pe tot parcursul operațiunii, focul trebuie să fie potolit, ca să nu se ardă untul (pe care e bine să-l sărați, să nu stropească). Eventual, ca să n-aveți emoții, puteți să folosiți unt amestecat cu ulei.

Ați putea să tăvăliți feliile de carne prin făină, în caz că vă surâde ideea (mie nu). Dac-aș fi francez, v-aș spune să nu folosiți ceapă, ci hașme. S-ar putea, mai ales dacă în loc de vițel fraged trebuie să folosiți vită încăpățânată, să aveți nevoie de niște vin, ca să înăbușiți carnea până se topește-n gură. Niște usturoi pus la călit odată cu ceapa n-are ce să strice, dacă mă-ntrebați pe mine, după cum s-ar putea să vă surâdă ideea adăugării de puțină afumătură, tocată mărunt din cuțit și prăjită și ea împreună cu ciupercile. Și mă opresc aici cu sugestiile, că risc să nu mă mai opresc.

Cât despre vinul pentru al nostru escalop de vițel cu ciuperci, sigur roșu, dar nu prea zdravăn, că n-are rost. Personal, ezit în cazul versiunii de bază între Pinot Noir și Fetească Neagră dar, dacă scap în tigaie usturoi și afumătură, nu mai am dubii, vițelul meu cu ciuperci plânge după Merlot!

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Escalop de vitel cu ciuperci si smantanaEscalop de vițel cu ciuperci și smântână Escalop de vițel cu sos de soia și vin Volovan cu mușchi de vițel și ciuperci Vițel cu ciuperci, sos de smântână și capere

  • ciuperci, escalop, muschi de vita, tigaie, vita, vitel

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved