• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Volovan cu mușchi de vițel și ciuperci

Jul 18, 2008 costachel Rețete, Retete cu carne de vită, Rețete cu ciuperci, Rețete de aperitive 0


Volovan cu mușchi de vițel și ciuperci

Ei, dragele mele, urmează mai la vale o rețetă oleacă mai sofisticată. Nu de alta, dar poate vă vine soacra în vizită și vreți să-i arătați că lucrurile nu stau chiar așa cum crede dumneaei. Drept pentru care ia să facem noi un volovan, că-i spectaculos, foarte gustos și nu-i o rețetă chiar atât de complicată pe cât se sperie unii.

Așadar, pentru 6 persoane aveți nevoie de

500 g aluat franțuzesc,
300 g mușchi de vițel,
200 g ciuperci,
60 g unt,
200 ml supă de legume,
zeama de la 1 lămâie,
1 gălbenuș,
1 morcov,
1 fir de praz,
3 linguri de smântână,
1 lingura de ulei (extravirgin) de măsline,
1 fir de cimbru,
sare și piper.

Mai întâi întindem o foaie din aluat și, cu ajutorul unei forme, tăiem 36 de discuri. Suprapunem discurile câte trei (trebuie umezite cu apă, ca să adere bine), în așa fel încât să obținem 12 volovanuri (volovane?), pe care le ungem cu gălbenușul bătut și le coacem la foc moale, în cuptorul încălzit dinainte, până când se rumenesc frumos (circa 20 de minute). Le scoatem din cuptor și le ținem la cald.

În acest timp, tăiem carnea felii subțiri, și apoi în pătrățele, prazul feliuțe, iar în cubulețe morcovul și ciupercile. Punem mai întâi la călit în ulei prazul și carnea, adăugăm morcovii și ciupercile, le lăsăm să se rumenească puțin, stingem cu zeama de legume, sărăm, piperam și fierbem totul la foc destul de moale, cu capacul pus, timp de un sfert de oră. Turnam apoi în tigaie smântâna și zeama de lămâie, presarăm cimbrul, amestecam bine și lăsăm să prindă gust împreună timp de 2-3 minute, după care stingem focul.

De-acum înainte, totul este foarte simplu. Scobim fiecare volovan, lăsând o margine de circa 1 cm, umplem cu amestecul pregătit, după care presărăm cimbru și piper proaspăt râșnit și gata. Nu-i așa că n-a fost greu deloc?

Ei, în ceea ce privește vinul, treaba-i ceva mai delicată. Carnea roșie a vițelului cam plânge după un vin de aceeași culoare. Problema e că, oricum am lua-o, acest volovan tot la aperitiv se servește, și cum sub nici o formă nu se servește vin alb după vin roșu (doar dacă e dulce, de desert), trebuie să vă recomand un Riesling Italian, suficient de hotărât, dar și de elegant, ca să se împace de minune cu împricinatul vițel. Dar dacă după volovane treceți direct la sarmale, pârjoale sau fripturi, atunci chemați repede în ajutor o Fetească Neagră.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Mușchi de vită cu ciuperci pe canapeaMușchi de vită cu ciuperci pe canapea Escalop de vițel cu ciuperci Mușchi de vițel cu tarhon Rulouri de vițel umplute cu ciuperci

  • aluat frantuzesc, aperitiv, ciuperci, cuptor, muschi de vita, reteta, vitel

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • instapress.ro on Cotlet Wellington
  • Advertoriale on Începe Luna Vinului la Iași
  • fiji on Sărmăluțele-n foi de varză ale lui Păstorel
  • Instapress on Acest Festival din Palatul Culturii va rămâne, probabil, în analele evenimentelor de vin
  • Faude on Veniți la cultura vinului!

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved