• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Escalop de vițel cu ciuperci și smântână

Jul 28, 2011 costachel Rețete, Retete cu carne de vită 0


Escalop de vitel cu ciuperci si smantana

O rețetă tare simplă de escalop cu ciuperci, în care elementul forte îl constituie excelentul sos bazat pe combinația unt-supă-vin-smântână, la care se adaugă, firește, parfumul ciupercilor. Un deliciu, ce mai la deal, la vale, escalopul ăsta! Și fiindcă, pe deasupra, mai e vorba și de o rețetă foarte simplă, aș zice să trecem cât mai repede la treabă, că n-are rost să filosofam prea mult.

Necesarul zice așa:

4 escalopuri de vițel (aproximativ 80 g fiecare),
30 g unt,
1 ceapă mică, tocată,
1 păhărel de vin,
2 linguri de făină,
1 ceașcă de supă de vită,
125 g ciuperci, mărunțite,
2 linguri de smântână,
sare, piper.

Bateți bine escalopurile și rumeniți-le ușor în unt (3 minute pe fiecare față).

Scoateți-le, puneți ceapa în locul lor, căliți-o până se înmoaie și stingeți cu vin. Adăugați făina desfăcută în supă.

Când socul clocotește, puneți carnea la loc, împreună cu ciupercile. Acoperiți și lăsați la fiert 10 minute (foc moale).

Turnați, în fine smântâna, sărați, piperați, amestecați și serviți, cu o garnitură după plac.

N-am să insist foarte tare asupra variantelor; vă zic doar că ați putea căli ciupercile în prealabil, iar rețeta originală era cu Xeres, așa că, dacă aveți o sticlă la îndemână…

Și, dacă tot am ajuns la vin, la această variantă de escalop cu ciuperci v-aș propune o Fetească Neagră. Aveți doar grijă să nu fie prea tare ori cu tanini în exces, că n-are rost.

S-ar putea să vă intereseze și:

Escalop de vițel cu ciuperci Vițel cu ciuperci, sos de smântână și capere Rulouri de vițel umplute cu ciuperci Escalop de vițel cu sos de soia și vin

  • ciuperci, escalop, smantana, tigaie, vin, vitel

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved