E drept, aproape toți suntem amatori atât de brânză, cât și de ciocolată. Așa că liderul japonez al dulciurilor, Meiji, s-a gândit, probabil, să ne simplifice viața. Și a lansat recent pe piață un produs nou: o ciocolată cu brânză. Ce fel de brânză, nu se știe exact, dar cu siguranță noua delicatesă este bazată pe versiunea premium a ciocolatei albe fabricate de producătorul nipon.
De altfel, Meiji nu este la prima nebunie de acest gen. În portofoliul său se mai află, de pildă, Bourbon Chocolate Every Burger, un fel de fursecuri presărate cu susan, care imită un cheeseburger. Sau Meiji Mushroom Mountain Grape, niște ciupercuțe (altfel n-am cum să le zic; oricum, sunt cele din stânga) care au piciorul făcut din biscuit crocant, iar pălăria dintr-o combinație de jeleuri (presupun), făcute din struguri Muscat și Kyoho (partea cu Mountain nu prea știu care e, dar în fine…)
Drept pentru care, cel puțin comparativ, noua Meiji Cheese Chocolate nu pare a fi chiar așa de năstrușnică. Mai ales că brânza și ciocolata își dau mâna (ca să zic așa) și prin alte preparații (sunt destule cheesecake-uri cu ciocolată, nu?). Numai că produsul lactat ce figurează pe ambalajul noii ciocolate nu pare a fi, în niciun caz, vreo pașnică brânză de vaci. În fine…
Cert e că Meiji declară că speră, cu ajutorul acestui nou produs, să-și revigoreze vânzările de ciocolată (!). Și la fel de cert este faptul că ideea nu e deloc nouă.
De pildă anul acesta, de Valentine’s Day, Mast Brothers Chocolate din Williamsburg a realizat, în colaborare cu Murray’s Cheese Shop din Greenwich Village, o ciocolată cu brânză botezată Love at Mast, făcută cu ciocolată obținută din cacao dominicană și brânză Champlain Valley Triple Cream din Vermont. Iar produsul final cică ar avea gust de fructe de pădure!
Vrem reteta!!!!