Dacă iubiți ciocolata, dar vă temeți ca nu cumva să vă îngrășați, atunci știrea de mai jos e foarte probabil una foarte bună pentru dumneavoastră. Un grup de cercetători de la Universitatea din Warwick (Anglia) a publicat un studiu (Quiescent water-in-oil Pickering emulsions as a route toward healthier fruit juice infused chocolate confectionary) care demonstrează că există o posibilitate că procentul de grăsimi din ciocolată poate fi redus la jumătate.
Soluția? Înlocuirea unei părți a materiilor grase cu suc de fructe, vitamina C dizolvată în apă sau chiar Cola light.
„Ciocolata își păstrează aroma proprie, dar sucul de fructe înlocuiește grăsimea”, explică Stefan Bon, unul dintre autorii studiului. „Acum sperăm că industria ciocolatei va profita de ocazie și va utiliza această tehnologie pentru a produce o ciocolată cu mult mai puțină grăsime.”
Sucul de fructe este introdus în compoziție sub forma unei emulsii cu micro-bule care ajută ciocolata să-și păstreze textura fondantă și catifelată. În plus, datorită difuziei uniforme, gustul de ciocolată nu se pierde.
Testele au fost pozitive pe ciocolată neagră, albă și cu lapte.